Projekt Apadac

Kampanjbild

BFF Strays har sedan start velat göra mer än att förmedla adoptioner. För även om livet förändras totalt för de hundar som vi kan hjälpa att få hem, så har alltid våra tankar stannat hos dem som blir kvar. De hundar som står i sina burar, dag efter dag, år efter år. De som på grund av sjukdom eller annat aldrig kommer att få chansen till en trygg soffa i Sverige. Hur kan vi hjälpa dem, och framför allt, hur kan vi se till att de får en så bra levnadsmiljö som möjligt?

Tiden för volontärerna på hägnen är knapp – de har oftast vanliga jobb och är på hägnet på sin lediga tid. Hundarna får promenader på helgerna när volontärer har tid att komma och promenera dem, och i övrigt räcker tiden bara till för att fylla de mest basala behoven, det vill säga mat och mediciner, samt att städa deras burar. När burarna städas får hundarna ofta springa i rastgårdar och jaga en tennisboll, något som bara ökar stressen som är konstant närvarande för en hund i hägn. Volontärerna älskar sina hundar och går på knäna för att få det att gå runt, det vill vi verkligen betona. Men de behöver vår hjälp!

BFF Strays har därför beslutat sig för att genomföra ett byggprojekt på vår samarbetspartner Apadacs hägn. Vid vårt senaste besök krossades våra hjärtan, när vi såg många av hundarna utföra stereotypa beteenden orsakade av stress, som att gå runt, runt i cirklar i sina burar. Projekt Apadac föddes – ett projekt som går ut på att bygga och berika hundarnas miljö. Vi vill till exempel bygga insynsskydd för att minska stress- och vaktbeteenden, och skapa möjligheter för hundarna att utföra naturliga beteenden som att gräva, nosa, slicka, bita och riva. Berikning kommer att göra att deras stress minskar, och att de får en roligare och mer omväxlande vardag.

Resan till Spanien och Apadac sker i månadsskiftet april/maj 2019, då ett gäng duktiga och erfarna personer flyger ner för att bygga under några dagar. Dessa volontärer betalar resa, mat och boende ur egen ficka, så alla pengar som har samlats in kommer att gå direkt till projektet. Så skänk en slant till dem som behöver det mest – varje krona kommer att göra skillnad för hundarna som blir kvar!

Annonser