Bansai

Namn: Bansai
Född: Februari 2016
Kön: Tik
Ras: Galgo
Kastrerad: Ja
Mankhöjd: 65 cm
Vikt: 22 kg
Finns: Jourhem i Stockholm

Bansai är en av de tolv galgos som kom in till det kommunala hägnet i Torrevieja för ett par månader sedan. Hon hade tillsammans med de andra bott med kriminella personer som blivit arresterade av polisen, och de vanvårdade hundarna omhändertogs av myndigheterna. Polisen bad vår samarbetspartner om hjälp att omplacera dem – och tur var väl det! När vi gick på promenad med Bansai under vårt besök på hägnet kunde hon inte få nog av kärlek och uppmärksamhet, och det gjorde ont att bara kunna erbjuda henne en kort kelstund innan det var dags att gå in i kenneln igen.

Bansai kom till Sverige i slutet av september och bor i dagsläget i jourhem. Hon är en hund med en väldigt stor personlighet, och hennes nyfikenhet och envishet är hennes allra mest framträdande egenskaper som präglar allt hon gör. Vi tror att hennes för-alltid-hem har ett stort mått tålamod och humor!

Bansai har ett väldigt stort behov av närhet och kärlek, och hon bufflar sig fram och kräver allt gos hon kan få. Hon älskar att sitta i knät och hon sover hela nätterna i sängen så nära hon bara kan komma. Bansai är en extremt morgontrött hund, och hon blir oerhört förnärmad om en föreslår att hon måste lämna sängen innan lunch. Hennes allra största kärlek är dock den till mat, och hon äter gärna, ofta, mycket och nästan precis vad som helst. Äpple är en stor favorit!

Något som har hjälpt Bansai väldigt mycket i sin utveckling är hundkompisar. Hon ser och lär av dem och busar mer än gärna, så det är en fördel om det bor någon eller några hundkompisar i det nya hemmet. Allra helst lite större, buffligare och med en förkärlek till att springa mycket och fort, då hon inte har någon vidare kontroll över sina långa ben och lätt springer rakt över alla i sin väg i ren lycka!

Om du är intresserad av att adoptera Bansai, skickar du in din intresseanmälan här. Observera att eftersom Bansai har använts för hetsjakt kommer hon inte att placeras tillsammans med katt eller andra smådjur.

Annonser