Blaki

BOKAD
Namn: Blaki

Född: Maj 2010
Kön: Hane
Ras: Blandras
Kastrerad: Ja
Mankhöjd: 36 cm
Vikt: 5,2 kg
Finns: Jourhem i Göteborg

Blaki bodde med en familj i flera år, men när familjen fick barn och tiden var knapp, blev deras lösning att låsa in Blaki i garaget. Där lämnade de honom och en annan hund helt ensamma. I garaget var det kallt och mörkt, och Blaki blev så deprimerad att han helt slutade äta. Lyckligtvis räddades han av en av organisationen Ayudas volontärer.

Så här beskriver hundpsykolog Blaki efter en dryg månad veckor i Sverige:
”Jag får intrycket av en pigg, alert, nyfiken och levnadsglad hund. Han tar för sig och jag upplever honom som modig och orädd. Tar egna initiativ till att undersöka och utforska samt att ta kontakt med mig. Det dröjer inte många minuter innan han är uppe i mitt knä.

Vi får plocka undan godispåsen, som han fastnar vid att försöka nå när han vet var den finns. Jourmatte berättar att han kan ha svårt att släppa fokuset på godis/leksak om han vet var de finns. Jag föreslår ”tråkiga” leksaker och att de leker söklekar i korta pass, hellre än kast- eller dragkampslekar med honom i nuläget, eftersom han då lätt går upp i varv.

Blaki gärna vill gärna sova nära och han har sovit nära alla i jourhemmet. En natt sov han till och med själv ute i soffan i vardagsrummet. Jourfamiljen upplever att han landat mer och mer, speciellt under de senaste 1-2 veckorna, och att han numera inte behöver gå efter dem från rum till rum. En familj eller person som har tid att ensamträna i små steg ser både jourfamiljen och jag som en bra investering. Jourmatte tror att ett par eller en lite mindre familj skulle vara bra för Blaki. Hon tror också att han skulle kunna bo i en familj med lite större barn och kanske en lugn äldre hund.

Enligt jourmatte har Blaki inget direkt behov av att umgås med joursystern och andra hundar, han har ett ointresse och ibland kan de uppleva att hon är osynlig för honom. Enligt mig verkar han avslappnad och trygg i hennes närhet, men som de säger verkar hon nästintill osynlig för honom. Det är helt klart människorna som står i centrum för honom! Hans hundspråk verkar inte vara så utvecklat som hans språk till människor. Han väldigt kommunikativ med människor och bra på att visa vad han vill.

Han har inga problem med att man tar i honom eller med att ta på sele eller täcke. Jourhemmet har inte klippt klorna, men tagit mycket i hans tassar och det har gått jättebra. De har även tränat lite tandborstträning, som gått fint. Han är rumsren.

Jourmatte upplever inte att hans jaktintresse är så stort. Katter bryr han sig inte om, det är bara fåglar i markhöjd som kan väcka hans intresse. Han är mycket lyhörd och kommunikativ med sina människor även ute på promenad. Han har inga problem med att följa med nya människor på promenad. Han älskar att träna tricks och är lättlärd och har inga problem att hänga med på en långpromenad. Han skulle trivas hos någon som gillar att träna tricks, parkour och att gå promenader med honom. Samt någon som älskar att gosa och ha hund i knät och i sängen.

Jag upplever honom som pigg, alert, levnadsglad och positiv även ute i stadsmiljö (Göteborg). Inga tecken på rädslor eller osäkerhet. Han verkar ointresserad av hundar och vi kunde stå med några meters mellanrum och titta på två stora svarta hundar. Han skvallrade självmant och tog kontakt med jourmatte när han såg hundarna. Tittade lite nyfiket igen och skvallrade sedan igen. Inte heller här något tecken på osäkerhet eller rädsla. Han promenerar alert och verkar pigg och nöjd med livet. Jag skulle säga att om det fortsätter såhär så är han en hund som kan bo såväl på landet som i stadsmiljö. Han tar mycket kontakt och går lätt att distrahera och avleda. En drömhund på promenaden skulle jag säga!

Jourhemmet har lagt en bra grund både inför ensamträning, impulskontroll i förhållande till mat, skvaller vid vaktande och möte av stora hundar. Detta samt lugna lekar med tråkiga leksaker i korta pass, är de saker som jag skulle säga att hans framtida familj får ta vid och fortsätta träna vidare på.”

Om du är intresserad av att adoptera Blaki, skickar du in din intresseanmälan här.

Annonser