Burt

Hunden BurtNamn: Burt
Född: Juni 2016
Kön: Hane
Ras: Blandras
Kastrerad: Ja
Mankhöjd: 45 cm
Vikt: 13 kg
Finns: Jourhem i Göteborg

Burt hittades på gatan och togs till en perrera (ett dödshägn). När vi hälsade på i juni var han helt överlycklig över uppmärksamheten. Han ville gärna bara sitta nära och njuta av klappar. Tiden i perreran sliter hårt på hundarna även om den är kort, och när vi träffade Burt var hans päls alldeles matt, och han hade ett stort sår efter loppangrepp på huvudet.

Burt kom till Sverige i slutet på september och bor nu i jourhem. Hans päls är återigen blank och fin. Burt är en pigg och glad kille, som tycker att det är toppen att få uppmärksamhet och kel från jourhemmet – och utnyttjar det till fullo. Han är inte sen att meddela när han vill ha mys eller närhet, om det så är att han kryper upp i knäet eller helt sonika tar tag i människans arm och drar den mot sin mage. Han har mycket humor och tycker det är lattjo att leka och tramsa med jourhusse och jourmatte. Det är också kul att sno strumpor (dock endast använda) och springa iväg med dem. Det är extra kul när jourmatte tvättar. Då snor han halva tvätthögen. Burt älskar mat och tycker godis är super! Han är väldigt smart och lär sig saker jättesnabbt.

Burt har från dag ett varit i stort sett helt orädd för saker, inomhus som utomhus. Lastbilar, spårvagnar, cyklar, inte ens en stor motorcykel som vrålade förbi var något att oroa sig för (trots att jourmatte nästan flög ur skorna). Är det mörkt ute kan dock saker som en soptunna behöva en utskällning. För säkerhets skull. Hundar är inte en höjdare just nu, även om han ofta nöjer sig med att titta. Men kommer en hund för nära och Burt inte är i form, tycker Burt att det är jobbigt och han vill helst att den ska gå iväg igen. Men han släpper saker som bekymrar honom väldigt fort och går sedan glatt vidare med livet.

Burts bästa dag består av en sovmorgon, en skogspromenad och massor av kli på magen och närhet. Och ett tuggben eller två. Han vill gärna ha det lugnt omkring sig och tycker det är skönt när jourmatte och jourhusse äntligen slutar göra andra saker och sätter sig i soffan så han kan slappa mellan dem.

Om du är intresserad av att adoptera Burt, skickar du in din intresseanmälan här.

Annonser