Candy

Hunden CandyNamn: Candy
Född: Maj 2016
Kön: Tik
Ras: Rottweilermix
Kastrerad: Ja
Mankhöjd: 65 cm
Vikt: 25 kg
Kommer till Sverige: 16 juli 2019

Candy dumpades vid en kyrkogård, nära en stor väg i Callosa de Segura. Varför vet vi inte, men det är inte ovanligt att hundar överges när de blir krävande unghundar eller helt enkelt blir större än ägaren tänkt sig. Hon togs därifrån till hägnet som tillhör vår samarbetspartner Apadac. Där har hon spridit glädje omkring sig sedan dag ett.

Vi, liksom volontärerna på Apadac, blev genast stormförtjusta i denna sociala och aktiva tjej, så på den vägen är det; självklart skulle Candy få möjligheten att komma till Sverige! Candy beräknas vara ungefär tre år men upplevs ändå som så där charmigt valpig, troligtvis för att hon inte har fått chans att faktiskt få vara valp, på riktigt.

När vi träffade Candy på hägnet för andra gången i april 2019 blev vi först lite förvånade eftersom hon nästan verkade blyg och inte var lika social som tidigare, men det blev snart uppenbart att det var vistelsen på hägnet som haft sin inverkan och gjort henne stressad. Så fort vi kom utanför hägnet på promenad, var Candy en helt annan hund! Den hunden vi mindes från tidigare besök, som är social, gillar bollar och som inte tackar nej till varken bus eller kärlek.

Det vi har sett av Candy är att hon fungerar bra på promenad med andra hundar, men vi vet inget om huruvida hon skulle fungera att bo med andra djur. Den här söta godbiten är dock svår att motstå, och allt hon väntar på nu är sitt för-alltid-hem!

Om du är intresserad av att adoptera Candy, skickar du in din intresseanmälan här.

Annonser