Candy

Hunden CandyNamn: Candy
Född: Februari 2016
Kön: Tik
Ras: Rottweilermix
Kastrerad: Ja
Mankhöjd: 65 cm
Vikt: 27 kg
Finns: Jourhem i Göteborg

Candy dumpades vid en kyrkogård, nära en stor väg i Callosa de Segura. Varför vet vi inte, men det är inte ovanligt att hundar överges när de blir krävande unghundar eller helt enkelt blir större än ägaren tänkt sig. Hon togs därifrån till hägnet som tillhör vår samarbetspartner Apadac. Där spred hon glädje omkring sig sedan dag ett.

Candy är en ljuvlig hund, som på hägnet tittade upp förväntansfullt från sin bur så fort någon människa närmade sig. Hon är försiktig av sig, och tar sig an nya saker med en skräckblandad förtjusning. Hon är nyfiken och vill gärna upptäcka det nya, men har, av förklarliga skäl, begränsade upplevelser av världen med sig. Medan vissa hundar skulle kunna låsa sig och reagera genom att helt undvika de nya sakerna tar sig Candy an dem, sakta men säkert. Och hon vågar!

Vi tror att Candy kommer att blomma ut något otroligt i rätt miljö! Vi ser en fantastisk träningskompis för någon som gillar att göra saker med sin hund, om det så är tricksträning, nosework, rallylydnad eller något annat. Hennes stora föremålsintresse kommer att vara en tillgång i all träning. Hon upplevs som människoorienterad och social, med en förkärlek för bollar, bus och kärlek.

Candy kom till Sverige i mitten på juli och bor nu i jourhem med två människor och en annan hund. Hon funkar fint med hanhunden som hon bor med och hon är helt rumsren. Jourmatte berättar att hon älskar att ligga och gosa i sängen när det är läggdags, och hon vill gärna ha sovmorgon. Den här söta godbiten är svår att motstå och allt hon väntar på nu är sitt för-alltid-hem!

Om du är intresserad av att adoptera Candy, skickar du in din intresseanmälan här.

Annonser