Casper

Hunden CasperNamn: Casper
Född: Juli 2015
Kön: Hane
Ras: Podencomix
Kastrerad: Ja
Mankhöjd: 44 cm
Vikt: 9 kg
Finns: Jourhem i Mjölby

Casper är en sanslöst charmig spelevink, som nu söker efter sitt för-alltid-hem. Högst upp på hans önskelista står människor som ger honom mycket närhet, och framför allt är det viktigt för honom att alltid få sova i sängen tillsammans med sin familj.

På önskelistan står också aktivering så som agility, som Casper tycker är roligt. Han älskar också att spåra och är grym på det! Andra favoritsysselsättningar är att åka cykel, springa, åka båt, leka i skogen och sova nära, nära under täcket. Man känner enkelt igen Casper på hans hoppiga stil, och han har riktiga studsbollstassar!

Casper är en blygerhund, som behöver bo i ett lugnt område och i en familj utan barn. Han vill inte heller dela hem med en katt, eftersom han tycker att de är läskiga. Casper är en lättstressad hund och behöver hjälp av sina människor med att varva ned. Han kan ibland reagera på cyklister och fotgängare i form av utfall. Den som adopterar Casper behöver arbeta vidare med detta, till exempel med BAT eller skvallerträning. Han tycker hundmöten är jobbiga men om han får hälsa under förutsättningar där han känner sig trygg och i sin egen takt så älskar han alla andra hundar.

Casper hittades dumpad i en låda tillsammans med sin bror, då han bara var åtta veckor gammal. Enligt veterinär var han bara något dygn från att svälta ihjäl. Han togs emot av en annan organisation som arbetar med spanska hittehundar och adopterades till Sverige när han var sju månader gammal. Nu har emellertid situationen förändrats i Caspers familj och därför har hans husse och matte bett BFF Strays om hjälp att omplacera honom. Sedan de fick barn har Casper blivit mer och mer stressad, och de inser att situationen är långt ifrån optimal för honom.

Casper har allergi mot två sorters kvalster samt något födoämne och får därför två sprutor/månad, ett allergivaccin och en medicin. Sprutorna kan ges själv i hemmet om så önskas.

Om du är intresserad av att adoptera Casper, skickar du in din intresseanmälan här. Eftersom Casper är en omplacering är hans adoptionsavgift sänkt till 5000 kr.

Annonser