Casper

Hunden CasperNamn: Casper
Född: Juli 2015
Kön: Hane
Ras: Podencomix
Kastrerad: Ja
Mankhöjd: 44 cm
Vikt: 9 kg
Finns: Jourhem i Mjölby

Casper är en sanslöst charmig spelevink, som nu söker efter sitt för-alltid-hem. Man känner enkelt igen honom på hans hoppiga stil, och han har riktiga studsbollstassar!

Högst upp på Caspers önskelista står människor som ger honom mycket närhet, och framför allt är det viktigt för honom att alltid få sova i sängen tillsammans med sin familj. Han älskar mys och helst ska man aldrig sluta klia och klappa honom.

På önskelistan står också aktivering så som agility, som Casper tycker är roligt. Han älskar också att spåra och är jätteduktig på det. Andra favoritsysselsättningar är att åka cykel, springa, åka båt, promenera och leka i skogen, och sova nära, nära under täcket. Han är väldigt smart och lättlärd – med rätt belöning så klart!

Jourmatte beskriver Casper som en väldigt aktiv och glad hund, härligt knäpp, go, mysig och underbar. Han är emellertid ganska osäker, och det är en stor fördel om hans framtida familj har erfarenhet av blygerhundar sedan tidigare.

Om Casper ska han ha hundsyskon i sitt för-alltid-hem bör de troligen vara i hans egen storlek eller större. Han bor i dag i jourhem med två småhundar, som han avgudar, men eftersom han inte riktigt vet om sin storlek kan han vara ganska klumpig mot småttingarna. Casper vill inte dela hem med katt.

Casper hittades dumpad i en låda tillsammans med sin bror, då han bara var åtta veckor gammal. Enligt veterinär var han bara något dygn från att svälta ihjäl. Han togs emot av en annan organisation som arbetar med spanska hittehundar och adopterades till Sverige när han var sju månader gammal. Nu har emellertid situationen förändrats i Caspers familj och därför har hans husse och matte bett BFF Strays om hjälp att omplacera honom. Sedan de fick barn har Casper blivit mer och mer stressad, och de inser att situationen är långt ifrån optimal för honom.

Casper har allergi mot två sorters kvalster, och därför får han två sprutor varje månad, ett allergivaccin och en medicin. Sprutorna kan ges själv i hemmet om så önskas och täcks delvis av Caspers försäkring. Han är troligen också allergisk mot kött, vilket gör att han äter vegetariskt foder.

Om du är intresserad av att adoptera Casper, skickar du in din intresseanmälan här. Eftersom Casper är en omplacering är hans adoptionsavgift sänkt till 5000 kr.

Annonser