Craket

Hunden CraketNamn: Craket
Född: Mars 2010
Kön: Hane
Ras: Bullterrier
Kastrerad: Ja
Mankhöjd: Info kommer inom kort
Vikt: 20 kg (väger för lite)
Kommer till Sverige: 16 juli 2019

Det är inte alla hundar som hamnar på hägn i Spanien som har en hemsk historia med sig i bagaget. Men man kan slå fast att oavsett anledningen till att en hund befinner sig bakom galler på det här sättet, så är det inte särskilt kul eller rättvist mot den.

Craket hade någonstans att bo. Han hade en soffa som han kunde sträcka ut sig i, trygga händer som både gav kärlek och såg till att han fick äta sig mätt. Men när Crakets ägare tidigare i år skulle flytta, fick han inte följa med och blev i stället dumpad på det kommunala hägnet i Torrevieja. Det är inte ovanligt att hundägare i Spanien gör så – ofta ses hunden som ett problem vid en flytt och den enkla lösningen är att överge den.

Under de två månader som Craket har befunnit sig på hägnet, har han visat att han är en lugn och mysig fabror som avgudar människor och som tycker mycket om de flesta andra hundar. Men det är tydligt att han lider av att inte längre vara en del av en familj och att ha en egen människa. Ingen hund förtjänar att bo på hägn, men en farbrorhund som Craket förtjänar verkligen att få leva sina sista år som han är van vid: i ett hem, inte i en bur. Så när vi fick träffa denna seniorhund var det självklart att han skulle få chansen att komma till Sverige och leva lyxliv.

Om du är intresserad av att adoptera Craket, skickar du in din intresseanmälan här.

Annonser