Dama

Namn: Dama
Född: Maj 2008
Kön: Tik
Ras: Bodeguero-mix
Kastrerad: Ja
Mankhöjd: 29 cm
Vikt: 9 kg (behöver gå ner i vikt)
Finns: Jourhem i Karlstad

Dama hittades ensam på gatan i Callosa och togs till vår samarbetspartner Apadac. De lyckades luska fram att hon hade en ägare, men när de kontaktade honom sa han att Apadac kunde behålla henne. De fick veta att Dama hade bott i hans garage. Möjligen har hon använts för oseriös avel, för enligt veterinären har hon fött många valpkullar. När vi såg Dama kände vi omedelbart att BFF Strays behövde rädda denna seniorhund.

Som alla kan se är Dama överviktig, men trots det är hon faktiskt frisk och kry. Hennes framtida familj måste dock vara beredd på att arbeta med hennes viktminskning omgående. För om hon bantar ner sig lite kommer förhoppningsvis den här damen att ha flera fina år kvar, vilka hon förtjänar att få spendera tillsammans med en alldeles egen familj!

Så här beskriver etolog Dama efter en månad i Sverige:
”Dama har en trevlig, lugn och oerhört charmig personlighet. Hon kommer bli en fantastisk partner till den som adopterar henne, och följer säkert gladeligen med till jobbet, såväl som på en kul promenad i skogen med lek och träning. Det går bra att dela hem med annan hund om det är en trygg och språksäker individ. Den som adopterar Dama bör vara medveten om att hon har resursförsvar och att hon är en dam med integritet, samt ha kunskap om hur de kan hjälpa henne i vardagen för att känna sig trygg med sina resurser. Dessutom behöver hon gå ned i vikt.”

Om du är intresserad av att adoptera Dama, skickar du in din intresseanmälan här.

Annonser