Dama

Hunden DamaNamn: Dama
Född: Maj 2008
Kön: Tik
Ras: Bodeguero-mix
Kastrerad: Ja
Mankhöjd: 29 cm
Vikt: 9 kg (behöver gå ner i vikt)
Ankomst till Sverige: 12 juni 2018

Dama hittades ensam på gatan i Callosa och togs till vår samarbetspartner Apadac. De lyckades luska fram att hon hade en ägare, men när de kontaktade honom sa han att Apadac kunde behålla henne. De fick veta att Dama hade bott i hans garage. Möjligen har hon använts för oseriös avel, för enligt veterinären har hon fött många valpkullar.

När vi såg Dama kände vi omedelbart att BFF Strays behövde rädda denna seniorhund. Trots sin ålder och sin storlek är Dama väldigt lekfull, och hon tycker om att umgås med andra hundar. Katter är inga favoriter dock.

Som alla kan se är Dama kraftigt överviktig, men trots det är hon faktiskt frisk och kry. Hennes framtida familj måste dock vara beredd på att arbeta med hennes viktminskning omgående. För om hon bantar ner sig lite kommer förhoppningsvis den här damen att ha flera fina år kvar, vilka hon förtjänar att få spendera tillsammans med en alldeles egen familj!

Så fort Dama har landat i sitt jourhem i Sverige kommer vi att uppdatera hennes sida med mer information om hennes personlighet och egenheter.

Om du är intresserad av att adoptera Dama, skickar du in din intresseanmälan här.

Annonser