Dama

Hunden DamaNamn: Dama
Född: Maj 2008
Kön: Tik
Ras: Bodegueromix
Kastrerad: Ja
Mankhöjd: Info kommer snart
Vikt: 6,5 kg
Finns: Jourhem i Kalmar

Dama är en levnadsglad senior som uppskattar det goda livet har att erbjuda. Hon älskar närhet, kärlek och uppmärksamhet – så länge det sker på hennes villkor. På promenader (som hon fullkomligt älskar) är Dama en bekymmerslös hund som gärna hänger med på allt. Hon bryr sig inte om andra hundar eller människor och går mycket fint i koppel. Hon är väldigt miljösäker och har sedan hon kom till Sverige varit med på allt från husvagnssemester och långa vandringar till utomhusbio.

Dama älskar mat och godis, vilket gör att hon är lätt att avleda om det kommer en läskig bil eller när det kommer till att träna tricks eller parkour. Men det är aktiviteten att söka efter leksaker som är en riktig favoritsyssla!

På grund av sin bakgrund har Dama stor integritet och kan även uppvisa resursförsvar om man inte ger henne den respekt och det utrymme hon kräver. Dama talar tydligt om när något inte är rätt, men är i grund och botten en mycket känslig hund och vägen till hennes tillit får man genom att lyssna på hennes språk och signaler.

Till Dama söker vi ett hem utan annan tik. Hon vill inte heller bo med katt eller andra smådjur. Dama funkar fint med lite äldre, lugna barn.

Dama hittades ensam på gatan i Callosa de Segura, och har troligen övergivits av sin familj. Möjligen har hon använts för oseriös avel, för enligt veterinären har hon fött många valpkullar. Hon blev adopterad via BFF Strays under sommaren 2018, men har nu fått komma tillbaka till oss eftersom hundarna i hemmet inte mådde bra av varandra. Så här beskriver Damas tidigare hem henne: “Dama är den roligaste, mysigaste och galnaste hund jag har stött på. Enerverande envis, men ack så fantastisk. Hon har energi och personlighet som en valp och är alltid pepp och glad. Dama älskar verkligen livet – och mat!”

Om du är intresserad av att adoptera Dama, skickar du in din intresseanmälan här. Eftersom Dama är en omplacering är hennes adoptionsavgift sänkt till 3 900 kr.