Duquesa

Namn: Duquesa
Född: Augusti 2013
Kön: Tik
Ras: Galgo
Kastrerad: Ja
Mankhöjd: 62 cm
Vikt: 25 kg
Finns: Jourhem i Växjö

Duquesa är en av de tolv galgos som det kommunala hägnet i Torrevieja blev kontaktade om för ett par månader sedan. Hon hade tillsammans med de andra bott med kriminella personer som blivit arresterade av polisen, och de vanvårdade hundarna omhändertogs av myndigheterna. Polisen bad vår samarbetspartner om hjälp att omplacera dem – och tur var väl det!

När Duquesa omhändertogs hade hon fått valpar för bara ett par dagar sedan. Det blev hela tio valpar, och eftersom så nyfödda valpar behöver extra omvårdnad, så bodde Duquesa och valparna i jourhem i stället för på hägnet. Duquesa bodde kvar i sitt spanska jourhem tills att hon följde med oss på resan till Sverige.

Duquesa har sedan ankomst till Sverige blommat ut en hel del. Hon har gått från att vara en ganska lågmäld och försiktig individ till en hund som fått mersmak och aptit på livet. Hon trivs med människor och är gärna social med både okända och kända, så länge man umgås med Duquesa på hennes egna villkor, vilket oftast innebär mys, gos och klappar. I jourhemmet har hon börjat leka, men det slutar alltid med det som damen tycker är det viktigaste: närhet.

Utomhus trivs Duquesa bra under rätt förutsättningar. Hon är en hund som tycker om att utforska och undersöka. I nya miljöer vill hon gärna ha tid och en chans att få stanna upp för att ta in omgivningen. Får hon bara det är hon absolut med på noterna. Hon är dock inte alltid imponerad av det svenska klimatet, och vid regn och rusk trivs hon bättre inomhus under en filt med något att tugga på.

Hundmöten funkar fint, men hon vill gärna ha en människa mellan sig själv och hunden/hundarna hon möter. Hon kan skälla till om hon blir överraskad, men oftast har hon inte jättestort intresse för andra hundar och passerar utan problem. I övrigt tar hon gärna godis, är rumsren och har i jourhemmet kunnat vara ensam kortare stunder. Utöver det är hon en sömntuta som gärna sover länge och väl, både på dag- och kvällstid.

Duquesa har hudproblem (sterila pyogranulom), som upptäcktes efter att hon kommit till Sverige. Det är inget farligt och hon har inte ont, men hon kommer troligtvis att behöva få medicin livet ut. Duquesa har nyligen varit på återbesök hos en hudspecialist och just nu står hon på kortison.

Högst på Duquesas önskelista står en familj som helst aldrig tröttnar på att klappa henne, samt en stor, mjuk soffa att sträcka ut sig i. Hon skulle trivas som ensamhund eller med en kompis, men då gärna en lugn hund som kan respektera hennes behov av utrymme. Hon skulle nog allra helst vilja bo i ett lugnare område, gärna med närhet till skog. Hon trivs med barn, men föredrar att inte bo ihop med de allra minsta.

Om du är intresserad av att adoptera Duquesa, skickar du in din intresseanmälan här. Observera att eftersom Duquesa har använts för hetsjakt kommer hon inte att placeras tillsammans med katt eller andra smådjur.

Annonser