Duquesa

Namn: Duquesa
Född: Augusti 2013
Kön: Tik
Ras: Galgo
Kastrerad: Ja
Mankhöjd: 62 cm
Vikt: 25 kg
Kommer till Sverige: 26 september 2018

Duquesa är en av de tolv galgos som det kommunala hägnet i Torrevieja blev kontaktade om för ett par månader sedan. Hon hade tillsammans med de andra bott med kriminella personer som blivit arresterade av polisen, och de vanvårdade hundarna omhändertogs av myndigheterna. Polisen bad vår samarbetspartner om hjälp att omplacera dem – och tur var väl det!

När Duquesa omhändertogs hade hon fått valpar för bara ett par dagar sedan. Det blev hela tio valpar, och eftersom så nyfödda valpar behöver extra omvårdnad, så har Duquesa och valparna bott i jourhem i stället för på hägnet. Duquesa bor kvar i sitt spanska jourhem fram tills att hon följer med oss på resan hem i september.

När vi var nere i Spanien i juni kom jourhemmet med Duquesa för att vi skulle få träffa henne. Vi blev så klart ögonblickligen förälskade i denna ljuvliga varelse!

Så fort Duquesa har landat i sitt jourhem i Sverige kommer vi att uppdatera hennes sida med mer information om hennes personlighet och egenheter.

Om du är intresserad av att adoptera Duquesa, skickar du in din intresseanmälan här. Observera att eftersom Duquesa har använts för hetsjakt kommer hon inte att placeras tillsammans med katt eller andra smådjur.

Annonser