Duquesa

Namn: Duquesa
Född: Augusti 2013
Kön: Tik
Ras: Galgo
Kastrerad: Ja
Mankhöjd: 62 cm
Vikt: 25 kg
Finns: Jourhem i Göteborg

Duquesa är en av de tolv galgos som det kommunala hägnet i Torrevieja blev kontaktade om för ett par månader sedan. Hon hade tillsammans med de andra bott med kriminella personer som blivit arresterade av polisen, och de vanvårdade hundarna omhändertogs av myndigheterna. Polisen bad vår samarbetspartner om hjälp att omplacera dem – och tur var väl det!

När Duquesa omhändertogs hade hon fått valpar för bara ett par dagar sedan. Det blev hela tio valpar, och eftersom så nyfödda valpar behöver extra omvårdnad, så har Duquesa och valparna bott i jourhem i stället för på hägnet. Duquesa bodde kvar i sitt spanska jourhem tills att hon följde med oss på resan till Sverige.

Duquesa är en hund som kommer att ge mycket närhet, gos och stundvis en del envishet till sitt för-alltid-hem. Hon är försiktig av sig och behöver få ta saker i sin takt. Rutiner och förutsägbarhet hjälper henne att komma till ro. Hon är kontaktsökande och vill gärna vara nära, men det är viktigt att känna in henne och låta henne ta initiativet. Hon är inte den som ”säger ifrån högt” men hon visar tydligt genom sitt kroppsspråk när hon är lite ängslig och obekväm av sig. Duquesa är väldigt bra på att gå undan i jourhemmet om hon vill vara för själv och vila. I nya miljöer (framför allt inomhus) är hon något osäker, och även här är det viktigt att ge henne tid och inte pressa.

Utomhus är Duquesa nyfiken på alla lukter och hon tar in omgivningen mycket. I början låste hon sig/stannade upp en del på promenader, men detta har släppt mer och mer när hon har blivit mer bekväm med både jourmatte och närmiljön. Hon är mycket förtjust i skogen och vill gärna gå en bra bit och utforska. Hon har lite svårt för mötande hundar som stirrar mycket, men med avstånd är det inga problem.

Duquesa har lärt känna sin första hundkompis i Sverige, och när de ses upplevs hon något tryggare och modigare. Vi tror att hon gärna vill hänga med andra hundar så länge de respekterar att hon behöver space. Hon har börjat vifta på svansen då och då och har även busat lite med både jourmatte och sin hundkompis. Hon vågar mer och mer för varje dag! I övrigt är hon en sömntuta som gärna sover länge och väl.

Om du är intresserad av att adoptera Duquesa, skickar du in din intresseanmälan här. Observera att eftersom Duquesa har använts för hetsjakt kommer hon inte att placeras tillsammans med katt eller andra smådjur.

Annonser