Frida

BOKAD
Namn: Frida

Född: Juni 2015
Kön: Tik
Ras: Podenco
Kastrerad: Ja
Mankhöjd: 50 cm
Vikt: 12 kg
Finns: Jourhem i Göteborg

Ljuvliga Frida blev inlämnad på en perrera (ett dödshägn) i slutet av den spanska jaktsäsongen, så gissningsvis hade hon inte dugt till sitt enda syfte. Men tur var det, för vi blev direkt kära i denna fantastiska varelse på vårt besök i juni! Hon gillade oss människor och verkar som tur var inte ha tagit allt för stor skada av den första delen av sitt liv. Frida tyckte att det var toppen att hänga i skuggan och gräva hål under träden så bara hennes rumpa syntes.

Frida reste till Sverige i slutet på september. Så här beskriver Fridas jourhem henne efter ungefär tre veckor i Sverige:
”Frida är din bästa vän. Hon älskar sovmorgon och kommer gärna nära och gosar då. Om du inte gosar utan är upptagen med din telefon visar hon sitt missnöje med att lägga tassen på telefonen.

Frida tycker om att nosa omkring ute i lugn takt. Ibland på helt omöjliga ställen för dig själv att gå på. Gärna in i buskar och snår. Hon är modig när hon är ute och klättrar och går gärna först, men väntar in sin människovän ibland. Inomhus ligger Frida gärna i sängen eller kikar ut genom fönstret efter spännande saker att morra lite på. Hon tycker om att leka genom att leta godis i lådor eller gömställen.

Frida gillar verkligen människor men är för stunden lite tveksam till andra hundar. Hon lyssnar på sitt namn och blir glad om du sätter dig ner för då kommer hon och vill ha gos. Frida är en underbar hund med en så vänlig personlighet, som kommer ge dig massor av härliga minnen.”

Om du är intresserad av att adoptera Frida, skickar du in din intresseanmälan här.

Annonser