Gordon

Hunden GordonNamn: Gordon
Född: Oktober 2017
Kön: Hane
Ras: Amstaffmix
Kastrerad: Ja
Mankhöjd: 48 cm
Vikt: 28 kg
Finns: Jourhem i Mölnlycke

Gordon kom till det kommunala hägnet i Torrevieja som valp och blev ganska omgående adopterad av ett spanskt par. Men när paret sedermera blev gravida lämnade de tillbaka Gordon till hägnet. Men tur i oturen – Gordon fick i stället åka med BFF-bilen till Sverige.

Gordon är en otroligt härlig och rolig hund. Han vaknar upp varje morgon som att det kommer bli den bästa dagen i hans liv, men han drar sig inte för att ta sovmorgon till klockan 10 om man inte väcker honom. Utomhus älskar Gordon att gå på upptäcktsfärd, att nosa i mängder och hoppa upp på diverse stenar och bänkar. Han är otroligt följsam och älskar godis som belöning men också hurra- och hejarop!

Inomhus hade Gordon i början svårt att slappna av och vila, och det märktes att han var rädd för att bli tillsagd och även rädd för människors händer. Men nu har han mognat och gått framåt med stormsteg, och är nu som vilken unghund som helst. Han behöver ibland hjälp att rikta sin energi rätt (speciellt när joursystern Wille är så himla söt), vilket går fint med hjälp av tuggben eller genom att lugna miljön runt honom. Under nätterna sover Gordon tätt intill i sängen, helst under täcket. Han är en otroligt närhetstörstande hund och finner mycket trygghet i närheten av sin jourmatte och -husse.

Gordon fungerar fint med jourfamiljens hund (en annan bullhund), och även om han kan vara en retsticka ibland, så vill han alltid väl. Han är en fena på hundspråk och älskar alla hundar han träffar. Katter tycker Gordon däremot är väldigt läskiga och han vill helst inte bo i ett hem med katt i framtiden.

Jourhemmet är övertygade om att Gordon kommer bli världens roligaste träningskompis – det är han redan! Han är smart, snabbtänkt och älskar att lära sig nya saker. Hans nya favorit är klickerträning och han lärde sig själv hur man kollar om grindarna i hemmet är spärrade eller inte.

Baserat på hur Gordon är i sitt jourhem tror vi att han skulle funka fint i en familj som redan har hund. Men vi är helt övertygade om att han också skulle trivas som ensamhund. Det viktigaste för honom är människors kärlek och närhet – och glöm inte att han vill dela säng!

Om du är intresserad av att adoptera Gordon, skickar du in din intresseanmälan här.