Gordon

Hunden GordonNamn: Gordon
Född: Oktober 2017
Kön: Hane
Ras: Amstaffmix
Kastrerad: Ja
Mankhöjd: 48 cm
Vikt: 28 kg
Finns: Jourhem i Mölnlycke

Gordon kom till det kommunala hägnet i Torrevieja som valp och blev ganska omgående adopterad av ett spanskt par. Men när paret sedermera blev gravida lämnade de tillbaka Gordon till hägnet. Men tur i oturen – Gordon fick i stället åka med BFF-bilen till Sverige.

Gordon är en underbart flamsig jättevalp. Han vaknar upp varje morgon som att det kommer bli den bästa dagen i hans liv. Att gå på promenader utan regn är också det bästa som finns, medan promenader med regn bara klassas som okej i hans värld. Utomhus älskar Gordon att gå på upptäcktsfärd, nosa i mängder och hoppa upp på diverse stenar och bänkar. Inomhus har han haft svårt att styra sin energi rätt, och det är här valpsidan kommit fram ordentligt. Han har haft svårt att slappna av och förstå grejen med att inte göra någonting alls. Men nu, tack vare tydliga rutiner, motion och mycket hjälp så har saker och ting verkligen fallit på plats för honom! På nätterna vill han sova nära och helst under täcket. Så att bo i ett hem och inte få dela säng är inte ett alternativ för den här killen.

I jourhemmet bor Gordon tillsammans en annan bullhund och han fungerar fint tillsammans med henne. Katten som fanns i jourhemmet var mindre populär och otroligt läskig, tyckte Gordon. Så katten har fått åka på semester ett tag tills det är dags att introducera dem för varandra igen. Detta hoppas jourhemmet på att kunna lösa med lite tid nu när Gordon verkligen har börjat landa.

Gordon kommer säkerligen att bli världens roligaste träningskompis. Han är aktiv och behöver en del motion, men han har också träningsglädje utan dess like och älskar godis och lek. Han är smart och snabbtänkt – och har dessutom lärt sig hur man kollar om grindar i hemmet är spärrade eller inte.

Baserat på hur Gordon är i sitt jourhem tror vi att han skulle funka fint i en familj som redan har hund. Men vi är helt övertygade om att han också skulle trivas som ensamhund. Det viktigaste för honom är människors kärlek och närhet – och glöm inte att han vill dela säng!

Om du är intresserad av att adoptera Gordon, skickar du in din intresseanmälan här.