Jeni

Hunden JeniNamn: Jeni
Född: April 2017
Kön: Tik
Ras: Podenco
Kastrerad: Ja
Mankhöjd: 42 cm
Vikt: 11 kg
Kommer till Sverige: 26 september 2018

Jeni är en riktig glädjespridare! När vi träffade henne på perreran (dödshägnet) hoppade hon på typiskt podenco-manér upp på oss med framtassarna och krävde kärlek.

När vi hälsade på noterade vi att Jeni såg ut att precis ha valpat. När vi frågade vår samarbetspartner om det, visade det sig att Jeni var dräktig under vårt besök. Eftersom vi sett en tik som precis kommit in till perreran med sina två valpar, undernärd och full med fästingar, och som använde all sin sista kraft till att se efter sina ungar, blev vi såklart väldigt oroliga. Inga valpar ska vara på perreran. Det är smutsigt och kalt, och volontärerna som sliter hinner knappt städa ur burarna. Så Jeni togs till veterinär, där dräktigheten avbröts. En av valparna i magen visade sig redan vara död. Alltihop är en sorglig historia, men nu har Jeni i alla fall en chans till ett nytt liv, och chansen att hitta en familj som älskar henne.

För närvarande bor hon med sina hundkompisar från perreran på ett hundhotell fram till BFF Strays nästa resa.

Så fort Jeni har landat i sitt jourhem i Sverige kommer vi att uppdatera hennes sida med mer information om hennes personlighet och egenheter.

Om du är intresserad av att adoptera Jeni, skickar du in din intresseanmälan här.

Annonser