Juana

Bild på hundNamn: Juana
Född: Oktober 2018
Kön: Tik
Ras: Podenco
Kastrerad: Ja
Mankhöjd: 58 cm
Vikt: 14 kg
Kommer till Sverige: 16 juli 2019

Juana hittades som liten valp, bara någon månad gammal, dumpad bland sopor. Det är tyvärr alldeles för vanligt att hitta valpar i soptunnor i Spanien, men det är ganska ovanligt med en ensam valp. Vad som hänt och som gjort att hon hamnat där kan vi förstås bara spekulera i, men lyckligtvis hittades Juana och togs omhand. Hon kom till det kommunala hägnet i Torrevieja, som tursamt nog kunde placera henne i ett jourhem. Små valpar behöver förstås mycket mer omvårdnad än de kan få på hägn. I jourhemmet växte hon upp tillsammans med några valpar från en annan kull och flera vuxna hundar. Jourhemmet beskrev henne som kontaktsökande, smart och lyhörd.

När Juana var ett par månader gammal blev hon adopterad, vilket borde varit slutet på den här berättelsen. Men dessvärre betydde det inte slutet på Juanas otur. I maj blev hon återlämnad till hägnet för att hon ofta ”rymde och hoppade”. Något som förstås är helt naturligt för en långbent, levnadsglad unghund med mycket energi.

Podencon är en mycket utsatt hundtyp i Spanien och är därför en av BFF Strays fokusgrupper. I linje med det bestämde vi oss därför raskt för att få ett slut på människors svek mot Juana och ta med henne till Sverige för att hitta hennes för-alltid-hem.

Till Juana söker vi någon som kan visa henne det tålamod hon aldrig har fått uppleva, så att hon får mogna och växa upp i en kärleksfull, reko miljö. Hon är en ung hund med mycket upptäckarlust, spring i benen och stor potential. På grund av hennes unga ålder har hon förhoppningsvis inte hunnit skaffa sig allt för mycket tufft bagage, och här finns i stället en möjlighet att ge henne massor med positiva erfarenheter så att hon blir en trygg, vuxen individ. Vi söker någon som uppskattar den pigga och spralliga individ hon är, i stället för att betrakta det som ett problem.
 Den som adopterar Juana kommer att få en social bästis, som kommer att ge sin människa obegränsat med kärlek.

Om du är intresserad av att adoptera Juana, skickar du in din intresseanmälan här.

Annonser