Kiki

Hunden KikiNamn: Kiki
Född: Januari 2019
Kön: Tik
Ras: Shar pei-mix
Kastrerad: Ja
Mankhöjd: Info kommer snart
Vikt: 20 kg
Finns: Jourhem i Bollebygd

Kiki lämnades till Torreviejas kommunala hägn av sin dåvarande ägare under våren 2020. Ägaren gav ingen anledning till varför hon övergav Kiki utöver att hon inte kunde behålla henne. Vi i BFF Strays träffade Kiki sommaren 2020 och blev omedelbart charmade.

Kiki reste sedan till Sverige i november och var då adopterad, men återlämnades till BFF Strays efter en kort tid, då adoptörerna tyckte att det inte fungerade. Kiki gav intryck av att vara stressad, vilket visade sig genom att hon nafsade och hade svårt att vara stilla. Kort efter att hon kommit tillbaka till BFF Strays visade det sig delvis bero på att hon hade ont i ett ben. Efter undersökningar och röntgen fick vi veta att det sannolikt berodde på en gammal fraktur som inte läkt ordentligt.

Sedan november månad har Kiki bott i jour i Sverige. Anledningen till att hon inte varit aktuell för adoption är att vi ville vara säkra på att skadan på benet var helt utredd och läkt först. Så vitt vi vet har hon inga begränsningar i vad hon kan göra framöver, och hon har inte längre ont. Nu är hon alltså äntligen återställd, och vi är så glada över att denna ljuvliga tjej kan söka sitt för-alltid-hem.

Det här är nämligen en riktig pärla! Kiki är världens gosegris, som gärna är lilla skeden nattetid. Hon är orädd, väldigt taggad på livet och nyfiken på allt. Hon är också mycket kärleksfull. Om Kiki får välja tycker hon om äventyr i naturen, att slakta leksaker och att mysa i soffan. Hon är mycket människoorienterad och har hanterat förändringar, så som flytt till nytt jourhem, med bravur.

Som den buffliga unghund hon är, behöver hon få hjälp med att träna passivitet. Kiki svarar bra på att till exempel få dona med en frusen Kong för att komma ner lite i varv.

Under sin tid i jour har Kiki bott med en annan hund och det tyckte hon mycket om, efter en lugn introduktion.

Om du är intresserad av att adoptera Kiki, skickar du in din intresseanmälan här.