Lola

Hunden LolaNamn: Lola
Född: Februari 2019
Kön: Tik
Ras: Blandras
Kastrerad: Ja
Mankhöjd: 56 cm
Vikt: 20 kg
Finns: Jourhem i Göteborg

Lola är en otroligt vacker blandras. Hon föddes i februari 2019, och hamnade strax därefter på hägn utan sin mamma. Där fick hon flaskmatas av människor tills dess att hon kunde börja äta fast föda.

Lola förmedlades från Spanien (via en annan hundförening) till ett hem i Sverige sommaren 2021. Det blev snart tydligt att matchningen inte var optimal, och familjen kom fram till att de behövde omplacera Lola. Eftersom föreningen som förmedlade henne inte kunde hjälpa till med omplacering, kom familjen i kontakt med BFF Strays.

Nu har Lola bara bott i jourhem i några veckor, vilket förstås innebär att vi fortfarande lär känna henne. Hon beskrivs emellertid som en kärleksfull, kelig och aktiv tjej. Hon är kontaktsökande och social, och verkar ha lätt för att acceptera nya människor. Lola har ett tydligt viltintresse, och hon vill gärna inspektera områdets alla ekorrar och harar på mycket nära håll. Detta är troligen något som hennes framtida ägare kommer att behöva jobba med, för att göra tiden utomhus enklare för både Lola och den som befinner sig i andra änden av kopplet. Lyckosamt nog är Lola en väldigt lekfull tjej, vilket definitivt kan underlätta sådan träning.

Lola har visat tecken på separationsångest, som visar sig genom att hon fäster sig specifikt vid en person i hushållet. Därför är det viktigt att hennes framtida hem har det i åtanke och jobbar på detta redan från början, genom att till exempel se till att de olika familjemedlemmarna i den mån det är möjligt tillbringar lika mycket tid med Lola, och delar upp Lola-relaterade sysslor förhållandevis jämnt mellan sig. Detta för att förebygga att hon fixerar sig på en person och att ångestproblematik uppstår vid separationen från sin ”favoritmänniska”. När Lola har fått landa ordentligt återstår att se om separationsångesten har sin grund i stress och otrygghet, eller om det är något som man behöver arbeta vidare med.

Detta är en hund vars för-alltid-hem behöver känna till vikten av lugn och ro, eftersom Lola, om hon själv fick bestämma, gärna skulle ha mer fart och fläkt runt sig än vad som är hälsosamt för henne – åtminstone i det stadium som hon befinner sig nu.

Om du är intresserad av att adoptera Lola, skickar du in din intresseanmälan här.