Lola

Hunden LolaNamn: Lola
Född: December 2008
Kön: Tik
Ras: Bullterrier
Kastrerad: Ja
Mankhöjd: 43 cm
Vikt: 24 kg (väger för mycket)
Finns: Jourhem i Eslöv

För Lola var det tredje gången som hon hamnade på hägnet som drivs av vår samarbetspartner Apadac. De två föregående gångerna hämtade hennes ägare  hem henne igen. Vid varje vistelse på Apadac har hon varit i sämre skick än gången innan, och volontärerna tror att Lola rymde från sitt hem. När så Lola kom till Apadacs hägn en tredje gång beslöt sig volontärerna för att det fick vara nog, och att hon absolut inte skulle tillbaka till sin ägare igen. Och tur var väl det, för på så vis kunde denna stjärna åka till Sverige!

Trots sin ganska höga ålder är det här en sprallig och busig tjej, som bara inte kan tacka nej till en stunds mys eller lek. Ingen träffar Lola och är oberörd! Det finns så mycket glädje och kärlek i den tjocka, lilla kroppen. Det går absolut inte att föreställa sig att denna levnadsglada hund har ett så trassligt förflutet.

Förutom att busa, bli kliad och kelad med älskar Lola att gå på promenad, men bullterrier som hon är vill hon helst välja såväl väg som längd på promenaden själv. Hon har definitivt en envis och egensinnig sida. Ofta vill hon också pausa på promenaden och kela lite eller rulla i något härligt. Om du slår upp livsnjutare i ordlistan hittar du en bild på Lola!

Sin övervikt till trots är Lola pigg och på hugget. Förhoppningsvis har hon många år kvar att njuta av livet, och hon förtjänar att göra det med en familj som ger henne lika mycket kärlek som hon garanterat kommer att ge dem. Den som adopterar henne ska dock vara beredd på att jobba med hennes övervikt omgående, så att hon får bättre förutsättningar för ett långt och hälsosamt liv.

När Lola genomgick en veterinärbesiktning inför Sverige-resan upptäcktes två små juvertumörer. Dessa ska opereras ut och analyseras, vilket kommer att ske antingen under tiden som hon bor i jourhem eller efter adoption. Givetvis står BFF Strays för veterinärkostnaden oavsett när det sker.

Om du är intresserad av att adoptera Lola, skickar du in din intresseanmälan här.

Annonser