Marco

Namn: Marco
Född: April 2015
Kön: Hane
Ras: Blandras (PPP-hund)
Kastrerad: Ja
Mankhöjd: 60 cm
Vikt: 26 kg
Finns: Jourhem i Växjö

Marco  uppges vara en blandras mellan podenco och bullterrier, och bodde på föreningen Apadacs hägn sedan han var kring året. Marco blev som så många andra hundar övergiven av oansvariga människor, och hittades uppbunden utanför hägnet.

Marco utvecklas just nu i en rasande takt, efter att ha blivit av med sin onda tand (som opererades ut kort efter att han kommit till Sverige), och efter att ha fått landa i ett fenomenalt jourhem. Han är en försiktig men nyfiken kille, och blommar ut för varje dag. Från att ha varit väldigt nervös kring nya människor har Marco nu börjat vilja gå fram och hälsa på främlingar han ser på promenader. Från att ha gått lite i sin egen värld på promenaderna söker han nu kontakt och checkar in för att få godis. Varje dag söker han också mer och mer närhet och kel, något som han till en början både ville ha men också inte riktigt kunde hantera. Från att ha svårt att koppla av till att mest ligga och vila hela dagarna… Ja, listan kan göras lång över alla framsteg som Marco gör!

Marco har visat tecken på tydligt resursförsvar mot andra hundar, gällande både mat och platser som han vill ha för sig själv. Inte konstigt med tanke på hans begränsade erfarenhet av att umgås med andra hundar! På grund av detta är vi försiktiga med att placera Marco tillsammans med annan hund. Om det finns annan hund i hemmet behöver den som adopterar Marco ha förståelse för att det kan ta tid innan de kan vistas fritt inomhus tillsammans och att man initialt måste ha hundarna uppdelade inne medan man parallellt jobbar med Marco så att han ska kunna känna sig trygg med sina resurser. Utomhus är Marco emellertid mest nyfiken på andra hundar och vill gärna bjuda upp till lek eller bara stå på håll och kolla in dem. Marco undanbeder sig hem med barn och är en herre som gärna vill ha det lugnt och skönt hemma.

Detta är en hund med mycket personlighet som väntar på att få komma ut. Under ytan har man börjat få se en nyfiken och påhittig clown som gärna har egna tankar om hur saker ska göras. Att han är en bullhund råder det ingen tvekan om, inte minst när han får sina ryck och måste skutta och rusa runt en stund bara för att. Vi tror att Marcos perfekta människa har en stor dos humor, tålamod och mycket kärlek att ge. De kommer i sin tur få mycket kärlek tillbaka från en toppenkompis med enorm utvecklingspotential!

Här kan du se en härlig videohälsning från Marco, där han söker sin bästis!

Om du är intresserad av att adoptera Marco, skickar du in din intresseanmälan här.

Annonser