Marco

Hunden MarcoNamn: Marco
Född: April 2015
Kön: Hane
Ras: Blandras (PPP-hund)
Kastrerad: Ja
Mankhöjd: 60 cm
Vikt: 26 kg
Finns: Jourhem i Göteborg

Marco  uppges vara en blandras mellan podenco och bullterrier, och bodde på föreningen Apadacs hägn sedan han var kring året. Marco blev som så många andra hundar övergiven av oansvariga människor, och hittades uppbunden utanför hägnet.

Så här beskriver etolog Marco efter drygt två veckor i Sverige:
”Marco är en toppenhund som kommer utvecklas snabbt då han får rätt förutsättningar. Han är känslig och har behov av att kontrollera sin omgivning. Han behöver landa i en lugn miljö med få människor. Upplever, trots detta, att han har fin tillit till människor men har svårt att läsa av kroppsspråk och tolka signaler. Mycket signalkänslig och reagerar snabbt, han behöver hjälp att själv öka avstånd till sådant som är obehagligt samt stöd att välja ”gå iväg” även inomhus. Detta är ett beteende han erbjuder frivilligt i jourhemmet, och som bör förstärkas genom att även människan ökar sitt avstånd.

Upplever honom inte som stressad på promenaderna men han vill gärna hålla koll på omgivningen. Reagerar med osäkerhet på människor/cyklar/barnvagnar osv. Vill hålla avstånd. Tendenser till reaktiva (utåtagerande) copingstrategier i dessa situationer, även gentemot hundar, även om jag tolkar dessa möten mer som frustration i att inte få undersöka närmare/hälsa än osäkerhet.

Han har ett stort tuggbehov och behöver få utlopp för detta genom att gnaga på ben, horn, pinnar, Kong etc. Tror han kommer ha mycket stöd av att leva med en annan hund, men har inte utvärderat honom i hund-hund-interaktioner ännu. Det är viktigt att inte sätta press på honom utan låta honom lära sig läsa människor i lugn och ro i trygg miljö.”

Här kan du se en härlig videohälsning från Marco, där han söker sin bästis!

Om du är intresserad av att adoptera Marco, skickar du in din intresseanmälan här.

Annonser