Maria

Hunden MariaNamn: Maria
Född: Januari 2018
Kön: Tik
Ras: Galgo
Kastrerad: Ja
Mankhöjd: 61 cm
Vikt: 16 kg
Kommer till Sverige: Tidigast 4 augusti

Maria är en mycket vacker galgotik på runt två år. Hon kom till hägnet som drivs av vår samarbetspartner Apadac i november 2019, efter att de försökt fånga in henne under en lång tid. Hon hade levt ensam i bergen åtminstone sedan september månad, och det krävdes en stor räddningsinsats för att få tag på henne. Varför hon varit ensam i bergen kan vi förstås bara spekulera i, men troligen har hon blivit utsparkad av sin ägare för att hon inte varit en tillräckligt bra jakthund.

Maria är en mild och försiktig tjej, som inte gör något väsen av sig. Det är tydligt att hon har blivit illa behandlad, bland annat eftersom hon är rädd för nya människor. När man lär känna henne är hon dock en mysig och kärleksfull hund.

Till Maria söker vi någon som förstår att hon behöver hjälp med att bygga upp sitt självförtroende och få chansen att blomma ut i ett tryggt, reko hem. Den som adopterar henne behöver ha tålamod och förståelse för hennes bakgrund. Men med mjuka metoder och massor av kärlek är vi övertygade om att Maria kommer att bli en fantastisk bästis.

Om du är intresserad av att adoptera Maria, skickar du in din intresseanmälan här.