Oddie

Hunden OddieBOKAD
Namn: Oddie

Född: Januari 2019
Kön: Hane
Ras: Blandras
Kastrerad: Ja
Mankhöjd: 38 cm
Vikt: 5 kg
Kommer till Sverige: 22 juli 2020

Oddie har en riktigt sorglig bakgrund. Han är bara drygt ett år gammal och har redan övergivits två gånger. Han bodde först med en kvinna som en dag kom till det kommunala hägnet i Torrevieja och sa att hon inte ville ha honom längre. Eftersom det kommunala hägnet inte tar emot hundar från privatpersoner (då de har fullt upp med de hundar som hittas på gatan eller kommer in med polisen), meddelade de kvinnan att de kunde sprida information om Oddie, men de kunde inte ta emot honom.

Oddies ägare stötte på en man utanför hägnet och gav helt sonika bort Oddie till honom. Efter cirka tre månader kom den mannen till hägnet och sa att han inte ville ha Oddie längre. Då bestämde sig volontärerna på hägnet för att ändå hämta honom. Oddie hittades på en balkong där han låg i sin egen avföring. Det visade sig att han hade blivit riktigt illa behandlad och mannen gett honom mat ibland, och ibland inte.

Nu har Oddie tur och får bo i ett spanskt jourhem tills det är dags att resa till Sverige. Han har fått pälsen klippt, och får nu bra mat och vitaminer att äta. Jourmatte beskriver Oddie som en fantastisk hund, och säger att han är smart och kärleksfull. Hon berättar att Oddie är en riktig kelgris, som älskar gos och mänsklig kontakt. Han har mycket energi och älskar att leka med bollar.

I jourhemmet bor Oddie tillsammans med flera andra hundar och det fungerar fint. Han kan skälla på okända hundar ute på promenad, lite på grund av osäkerhet men mest för att han vill hälsa. Han fungerar också bra tillsammans med katt.

Om du är intresserad av att adoptera Oddie, skickar du in din intresseanmälan här.