Pepe

Hunden PepeNamn: Pepe
Född: Augusti 2011
Kön: Hane
Ras: Blandras
Kastrerad: Ja
Mankhöjd: 28 cm
Vikt: 8 kg
Kommer till Sverige: 22 oktober 2019

Pepe är en lite äldre herre som kom till det kommunala hägnet i Torrevieja bara dagar innan vi kom på besök i juli månad. Han är en glad och pigg hund som älskar människor. När vi pratade glatt med honom och gav honom uppmärksamhet blev han så nöjd!

Pepe gav intryck av att vilja vara nära oss hela tiden, och trots att han bara varit på hägnet i några dagar verkade många av volontärerna redan väldigt fästa vid honom. När de fick beskriva honom sa de att han är smart och rolig. Även vi hade svårt att slita oss från honom och det kändes tufft att lämna honom i sin bur, som såg så stor ut för en så liten kille.

Det är helt klart människor som står högst upp på Pepes lista, och andra hundar kommer en bit längre ner. Han kan upplevas som lite ”gubbgrinig”, åtminstone mot unga, brötiga hanhundar som försöker busa. Sedan vi träffade honom i Spanien har han emellertid haft tur och fått flytta till ett jourhem, i vilket han bor tillsammans med en annan hund, och det fungerar jättefint. Men Pepe har definitivt ingenting emot att vara ensamhund.

Vi tror att det Pepe önskar sig allra mest i hela världen är en egen människa och ett eget hem, långt från det kala hägnet. För oss var det solklart att Pepe skulle åka med till Sverige och få chansen till ett fantastiskt liv.

När Pepe genomgick en veterinärbesiktning i Spanien framkom det att han har patellaluxation. Detta kommer vi att kolla upp mer noggrant när han kommit till Sverige, för att veta grad och lämplig behandling. Utöver det kommer Pepe vara tvungen att gå ner i vikt.

Om du är intresserad av att adoptera Pepe, skickar du in din intresseanmälan här.

Annonser