Preto

Hunden PretoNamn: Preto
Född: Januari 2018
Kön: Hane
Ras: Blandras (PPP-hund)
Kastrerad: Ja
Mankhöjd: 49 cm
Vikt: 23 kg
Finns: Jourhem i Önneköp

Låt oss presentera Preto, världens kelgris som älskar kontakt, mys, klappar och närhet! Om Preto får bestämma sover han helst nära sin människa i sängen hela natten. Men det är inte bara sin egen människa som han vill kela med, utan han är mycket glad i alla han träffar.

Preto är väldigt godismotiverad och vi tror att han kan bli en synnerligen kul träningskompis. Han är redan en riktig parkour-hund. Att få hoppa upp på bänkar, trädstammar och mellan stenar tycker han är fantastiskt roligt. Samtidigt är han ett toppensällskap i soffan under lata dagar.

Det här är en supermysig kille som vill hitta på roliga saker ihop med sin människa. Han har så mycket kärlek och bus att bjuda på!

Preto hittades ensam på gatan och togs till hägnet som drivs av vår samarbetspartner Apadac. Han var bara valp när han hittades, men ingen frågade någonsin efter honom. Vi i BFF Strays blev totalt förälskade i honom, bland annat på grund av hans kärleksfulla och keliga personlighet.

Preto reste till Sverige sommaren 2020 och var då adopterad, men under 2022 kontaktade den tidigare adoptören oss och bad om hjälp med omplacering. Detta då Pretos reaktivitet mot andra hundar blivit för jobbig för dem båda, framför allt eftersom de bodde ganska centralt.

Nu har Preto bott hos sin jourfamilj sedan början på juli 2022 i ett villaområde som ligger mindre centralt. Reaktiviteten mot hundar har lagt sig nästan helt, och Preto har dessutom fått lite hundkompisar som han gärna leker med. Katter triggar fortfarande Pretos reaktivitet, vilket tar sig uttryck i att han gör utfall mot dem. På tillräckligt avstånd går det dock att bryta utfallet. Med tanke på hur han har utvecklats bara på några månader är vi övertygade om att Preto kommer att fortsätta i den positiva riktningen.

Om du är intresserad av att adoptera Preto, skickar du in din intresseanmälan här.