Preto

Hunden PretoNamn: Preto
Född: Januari 2018
Kön: Hane
Ras: Blandras (PPP-hund)
Kastrerad: Ja
Mankhöjd: 49 cm
Vikt: 23 kg
Finns: Jourhem i Önneköp

Preto hittades ensam på gatan och togs till hägnet som drivs av vår samarbetspartner Apadac. Han var bara valp när han hittades, men ingen frågade någonsin efter honom. Vi i BFF Strays blev totalt förälskade i honom, bland annat på grund av hans kärleksfulla och keliga personlighet.

Preto reste till Sverige sommaren 2020 och var då adopterad, men nyligen kontaktade den tidigare adoptören oss och bad om hjälp med omplacering. Detta då Pretos reaktivitet mot andra hundar blivit för jobbig för dem båda, framför allt eftersom de bor ganska centralt.

Det här är världens kelgris som älskar kontakt, mys, klappar och närhet. Om Preto får bestämma startar varje dag med att han hoppar upp i sängen, kryper ner i famnen på sin människa och myser en stund. Men det är inte bara sin egen människa som han vill kela med, utan han är mycket glad i alla människor han träffar.

Preto är väldigt godismotiverad och vi tror att han kan bli en synnerligen kul träningskompis. Han är redan en riktig parkour-hund. Att få hoppa upp på bänkar, trädstammar och mellan stenar tycker han är fantastiskt roligt.

Preto är reaktiv mot andra hundar och mot katter, vilket tar sig uttryck i att han gör utfall mot dem. På tillräckligt avstånd går det att bryta utfallet, men kommer det läskiga för nära blir situationen för svår för honom. Med andra ord behöver Pretos framtida hem fortsätta att arbeta med hans reaktivitet och stärka hans självförtroende.

Det här är en supermysig kille som vill hitta på roliga saker ihop med sin människa. Han har så mycket kärlek att ge.

Om du är intresserad av att adoptera Preto, skickar du in din intresseanmälan här.