Rin

Född: 2018
Kön: Tik
Ras: Blandras
Kastrerad: Ja
Mankhöjd: 50 cm
Vikt: 24 kg
Finns på Gotland.

Rin hittades i ett vattenfyllt dike, där hon kämpade hårt men inte kunde komma upp på land. Paret som hittade henne fick tillslut upp henne och hon fördes till hägnet som tillhör vår samarbetspartner Apadac. Rin kom till Sverige hösten 2020 och sedan dess har hon varit en högt älskad familjemedlem. Tyvärr behöver vi hitta ett nytt hem till henne pga sjukdom i familjen.

Familjen beskriver Rin som en bästa vän, genomsnäll, smart, nyfiken och mjuk. Hon har med sin personlighet lämnat avtryck på alla personer hon möter. Hon har ett stort behov av fysisk närhet och delar mer än gärna soffa och säng med sin familj. I dagsläget finns katt (hona) i hemmet som hon ofta leker och gosar med. Hon har tidigare även bott med en liten äldre tik, vilket fungerade utan problem. Familjen består av vuxna men Rin har vid flera tillfällen träffat barn i olika åldrar vilket fungerat bra.

Rin har är inte van att bli lämnad ensam och behöver hjälp med ensamhetsträning om hennes nya familj vill kunna lämna henne ensam.

Hon bor idag ute på landet i lugn miljö, något vi tror att hon skulle uppskatta även i sitt nya hem. Hon älskar sol och värme men inte kyla och regn.

Rin är gärna aktiv och gillar långa promenader i skogen. Hon gillar också aktiviteter som att leta godis och bästa av allt är att leta någon pastej eller liknande på trädstammar. Hon är van att gå lös men är också van vid sele, täcken och längre koppel. Hon håller sig ofta i närheten när hon är lös och är lyhörd på inkallning. Hon har dock jakt i sig och tycker särskilt om småvilt såsom kanin och möss.

Rin är inte så van vid hundmöten och blir osäker i dessa situationer. Vissa hundar skäller hon på.

Rin är van vid hantering såsom klippa klor och duscha. Hon är okej med att åka bil och har  inte visat tecken på ljudrädsla.

Rin har foderallergi och är också allergisk mot kvalster och hundäxing (gräs). Allergierna yttrar sig främst genom mild klåda. Symtomen har lindrats genom regelbundna duschar med milt schampo, tassvård och foder baserat på fisk. Journaler från utredning finns.

Rin behöver en familj som kan stödja henne i hennes utveckling mot att bli sitt tryggaste, gladaste jag. Vill du dela livet med denna pärla så hör av dig!