Rita

Hunden RitaNamn: Rita
Född: November 2018
Kön: Tik
Ras: Amstaffmix
Kastrerad: Ja
Mankhöjd: 43 cm
Vikt: 22,5 kg
Finns: Jourhem i Täby

Rita är ungefär ett år gammal och kom till det kommunala hägnet i Torrevieja i maj 2019. Hon hade, som så många andra spanska hägnhundar, hittats ensam på gatan. Vi kan förstås enbart spekulera i hennes bakgrund, men det är långt ifrån ovanligt att hundar överges när de börjar bli ”jobbiga” unghundar och inte längre är små, söta valpar.

När vi kom till hägnet under vår senaste resa var Rita den första hunden vi såg, då hon passerade oss tillsammans med en volontär. Vi kände direkt att den hunden ville vi veta mer om. Det bara lös om henne! En stund senare fick vi chansen att bekanta oss med henne och föll pladask. Hon är social, glad och buset lyser i blicken på henne.

I rastgården där vi umgicks med henne står en pool, och ett, tu, tre hoppade Rita i vattnet. Och där stannade hon! Hon ville så gärna busa med oss i vattnet, plaska runt och jaga leksak. Helt enkelt en ofantligt charmig tös.

Rita är otroligt kärleksfull och hon älskar när volontärerna talar om för henne hur vacker hon är. Det här är en tjej som kommer galopperande i 190 och är så nyfiken på vem hon ska få lära känna härnäst. Dessutom älskar Rita barn och umgås på ett fint sätt tillsammans med dem.

Rita är emellertid stressad på hägnet och tillvaron där har bidragit till att hon är något osäker på andra hundar. På hägnet kan hon uppvisa reaktivitet, men det är svårt att sia om hur mycket som kvarstår när hon får komma därifrån. Om hon ska bo tillsammans med en annan hund behöver hon dock en trygg hundkompis som kan lära henne om livet utanför hägnet. Men Rita är i grunden en hund utan ett ont hårstrå på kroppen, som bara vill bli älskad.

Om du är intresserad av att adoptera Rita, skickar du in din intresseanmälan här.