Rufo

Hunden RufoBOKAD
Namn: Rufo

Född: Januari 2015
Kön: Hane
Ras: Blandras
Kastrerad: Ja
Mankhöjd: Info kommer snart
Vikt: Info kommer snart
Kommer till Sverige: 3 november 2020

Under sommaren 2020 kom Rufo till Torreviejas kommunala hägn. Han var totalt ovårdad och det såg inte ut som att någon person brytt sig om honom på mycket, mycket länge. Hans då långa päls var alldeles tovig och full av bajs. Det fanns inget att göra förutom att ge honom en total makeover. Och när pälsen försvann tittade en helt annan hund fram! Både vi, hägnets volontärer och veterinären gissar att han är en yorkshireterriermix – och dessutom en mycket söt sådan.

Rufo är en sprallig och glad hund. Ute på promenaderna har han mycket energi och han trivs med att gå i sin sele för att utforska världen. Vi tror att ett hem med närhet till skog och mark skulle vara hans högsta dröm.

Förutom att Rufo är pigg på att vara ute och gå så beskrivs han som väldigt lyhörd och snabbtänkt, och han skulle nog älska att få lära sig olika trick eller till exempel testa nosework. Vi tror att Rufo gärna skulle bo med en annan hundkompis, men det viktigaste är att han får ett hem där han kan växa och stärka sitt självförtroende i. Han fungerar fint ihop med andra hundar, såväl som med katter.

Gällande hantering tycker Rufo att det är läskigt när man tar kring hans huvud, så hans blivande familj ska ha god kunskap om hanteringsträning och ge honom tid att mogna kring de momenten. Rufo fungerar bra med barn, men vi ser helst att hans blivande familj har lite äldre barn (10 år och uppåt), som kan förstå vikten av att vara försiktig med en hund och dess integritet.

Vi är så glada över att vi har möjligheten att ge Rufo ett hem i Sverige, och kanske blir det hos just dig?

Om du är intresserad av att adoptera Rufo, skickar du in din intresseanmälan här.