Ruth

Hunden RuthNamn: Ruth
Född: Augusti 2018
Kön: Tik
Ras: Blandras
Kastrerad: Ja
Mankhöjd: 32 cm
Vikt: 7,5 kg
Kommer till Sverige: 16 juli 2019

Ruth lämnades in på Torreviejas kommunala hägn i april i år, bara åtta månader gammal. Ruths ägare hade lämnat henne hos sin granne två månader tidigare, ett arrangemang som skulle vara tillfälligt, men när det var dags för Ruth att få komma hem igen hade ägaren ångrat sig. Hon ville helt enkelt inte ha tillbaka Ruth, vilket är för oss helt oförståeligt. Grannen, som är en kvinna i 80-årsåldern, hade inte ork och möjlighet att ta hand om en unghund, och hon lämnade därför in Ruth på hägnet.

Som tur är har Ruth möjlighet att bo i ett jourhem, vilket innebär att hon har slipper den otroliga stress som det innebär att bo på hägn. Det är inte en lämplig eller bra plats för någon hund, men allra minst för en unghund som håller på att lära sig om livet.

Det är i princip omöjligt att inte charmas av Ruth. Hennes lilla valptunga var vad vi först noterade, och därefter hennes långa öron, som verkar leva ett eget liv. Den lite raggiga men mjuka pälsen som skiftar i brunt och svart är en sådan man bara vill borra ner ansiktet i. Ruth är en mjuk och vänlig individ som trots sin lite trista bakgrund gärna umgås med människor och hundar. När man först träffar henne kan hon upplevas lite blyg men hon värmer snabbt upp och tackar inte nej till att få sitta i en trygg famn.

Ruth bor tillsammans med andra hundar i sitt jourhem, och vi tror att hon skulle trivas bra med en fyrbent kompis i sitt blivande hem. Men viktigast är förstås en familj och villkorslös kärlek. Hon kommer med all säkerhet att bli en fantastisk familjemedlem. Ung som hon är har Ruth hela livet framför sig, och hon förtjänar att tillbringa det tillsammans med en alldeles egen familj, för alltid.

Om du är intresserad av att adoptera Ruth, skickar du in din intresseanmälan här.

Annonser