Sandy

Hunden SandyNamn: Sandy
Född: Januari 2019
Kön: Tik
Ras: Blandras
Kastrerad: Ja
Mankhöjd: 54 cm
Vikt: 23 kg
Finns: Jourhem i Umeå

Sandy hittades ensam på gatan och togs till Torreviejas kommunala hägn under våren 2020. Vi blev direkt kära i henne när vi träffade henne under sommaren 2020 och hon reste sedan till Sverige med BFF Strays i november. Då var Sandy adopterad, men sedan hennes matte blivit sjuk fick hon i februari fatta det tuffa beslutet att återlämna henne till BFF Strays. Därför är Sandy nu aktuell för adoption igen.

Sandy är en mångsidig, spännande och rolig individ. Hon är samtidigt väldigt mjuk, mycket kraftfull, men också tramsig och lekfull. Hon är alert, nyfiken och har mycket energi.

Utomhus visar hon prov på en imponerande styrka, smidighet och snabbhet. Hon är fysiskt orädd och klättrar kvickt upp på tvärbranta snöhögar och skuttar i skogsterräng. Vi tror att hon skulle fungera fint på vandringar och andra äventyr i naturen. Hon kan dock dra en del i kopplet och hennes nya hem behöver fortsätta den träning som redan har påbörjats.

Inomhus kan Sandy koppla av totalt, sova utsträckt på rygg och snarka högt. Hon kan också pyssla runt på egen hand med leksaker eller tuggben. Ofta ber hon om att få ligga nära, helst i knäet, och där vill hon få gos. På natten sover hon gärna tätt intill.

Sandy är bra på hantering, som kloklippning, och att ta på sele och täcke. Hon delar gärna med sig till sin människa och vaktar aldrig mat, leksaker eller annat. Hon åker bil, buss och tåg utan bekymmer. Hon är både en hejare på att leka och busa, och på att ta det lugnt och mysa. Hon är också en stjärna på att lära sig nya saker.

Bra saker i Sandys värld är att vara nära och bli kliad och klappad länge, länge, att dragkampa och busa med sin människa, att springa lös i trädgården, leksaker som piper, samt aktivitetsleksaker (kluriga leksaker, bollar och tärningar fyllda med goda saker).

Otäcka saker i Sandys värld är skidåkare, barn och hundar som kommer för nära. Sandy kan också bli rädd för hastiga rörelser, vilket gör samvaron med barn utmanande. Den som adopterar Sandy behöver hjälpa henne med dessa rädslor. Hon har dock inga problem med att åka kollektivt ihop med andra hundar.

Om du är intresserad av att adoptera Sandy, skickar du in din intresseanmälan här.