Waly

Hunden Waly

Född: November 2021
Kön: Hane
Ras: Podenco
Kastrerad: Ja
Mankhöjd: 53 cm
Vikt: 10 kg
Finns i jourhem i Göteborg

Nu befinner sig Waly i ett jourhem som beskriver honom som en mycket mysig och lyhörd hund. Han är jätteduktig på att söka kontakt under promenader och somnar helst på huvudkudden brevid sin människa. Han älskar även sina leksaker och är en rolig liten tokig kille som kan kasta runt sina leksaker och underhålla sig själv. Trots sin tuffa start i livet älskar han människor och är mycket taggad på allt vad livet har att erbjuda.

Under hösten 2022 kom Waly och en stor grupp andra podencos till hägnet. De hade bott hos en jägare, ihopträngda i ett mycket litet rum och utan mänsklig kontakt. När de kom till hägnet var allihop väldigt rädda, magra och hungriga. Man vill helt enkelt inte föreställa sig hur de levt.

Av de hundar som kom samtidigt är han den mest sociala i gruppen. Han följer gärna efter volontärerna och upplevs väldigt nyfiken.

När vi träffade Waly uppfattade vi honom som sprallig, glad och pigg. Han hoppade rakt upp i famnen på oss för att pussas och bli klappad. Han tvekade inte på att rusa fram och utforska vilka vi var. Under vårt besök var Waly ute samtidigt som flera andra hundar, som han samspelade fint med. Vi tror att Waly kan passa bra i en familj med barn men inte katt/smådjur.

Nu är det tid att Waly får sitt lyckliga slut! Vi är övertygade om att han kommer att bli en fantastisk BFF.