Wilma

Namn: Wilma
Född: Januari 2016
Kön: Tik
Ras: Blandras (PPP-hund)
Kastrerad: Ja
Mankhöjd: 45 cm
Vikt: 18 kg
Finns: Jourhem i Göteborg

Wilma hittades nära föreningen Apadacs hägn tillsammans med sin bror. När Apadac drabbades av valpsjuka sommaren 2017, var Wilma en av de hundar som blev sjuk. Hon var riktigt illa däran och blev förlamad i sina bakben. Men hon återhämtade sig och kan nu gå och busa igen! Så vitt vi vet har Wilma inga men av sjukdomen, förutom att hon är svag i bakdelen, som behöver tränas upp.

Så här beskriver etolog Wilma efter en månad i Sverige:
”Wilma var ganska lugn i vårt möte för att vara staffemix. Medan jag satt och pratade med jourhemmet låg Wilma i mitt knä eller bredvid mig på soffan, men efter några minuter la hon sig på golvet och sov. Upplevde kommunikationen mellan Wilma och jourhemmets hund som mycket fin och artig, båda hundarna lyssnade på varandra och anpassade sig efter den andres signaler.

Jourhemmet berättade att Wilma älskar att bada och vara ute i skogen på små turer samt att ligga i soffan och gosa. Det är en hund som behöver mycket närhet och trygghet, både av människor men även av en annan hund. Wilma är inte ensamtränad men har gjort framsteg under tiden i jourhemmet.

Wilma upplevs som ganska osäker när hon går på promenad utan jourhemmets hund. Hon var dock nyfiken och spanade en del, tror bara hon behöver tid på sig att känna sig trygg i miljön och även utan en annan hund.

Wilma har varit otursdrabbad under sin jourhemstid och besökt veterinären vid två tillfällen samt genomgått en behandling för att bli av med eksem, vilket innebar daglig dusch. Detta hanterade Wilma jättebra. Hon är svag i bakdelen, men jourhemmet tycker hon har blivit starkare under månaden i Sverige. Detta bör adoptör vara medveten om och med hjälp av fysioterapeut/veterinär göra en plan för rehabilitering och uppbyggnad av muskler.

Wilma skulle passa i ett hem med en annan hund där hon har möjlighet att vara med familjen mycket. Hon älskar människor och hundar, och skulle tycka det var kul med lagom spännande äventyr som skogspromenader och bad. Dessutom behöver hon få jobba med nosen. Det är även viktigt att hon får utlopp för sitt tuggbehov, eftersom hon hittar egna saker att tugga på då det inte finns tuggleksaker/ben tillgängligt.”

Om du är intresserad av att adoptera Wilma, skickar du in din intresseanmälan här. Observera att eftersom Wilma så gärna vill bo med en annan hund, kommer vi inte att placera henne som ensamhund.

Annonser