Kostnader för adoption

Brun hund
I texten nedan visar vi på ett ungefär vad det kostar att rädda en spansk hund och få den adopterad till Sverige. BFF Strays är en helt ideell förening och allt överskott går direkt tillbaka till att hjälpa fler hundar i Spanien.

Priset för att adoptera en hund från BFF Strays är  7 900 kronor. (Adoptionsavgiften för en hund äldre än sju år är 5 900 kr.) Detta är vad som ingår i adoptionsavgiften:

  • Vaccination mot rabies, valpsjuka, parvo, leptospiros, HCC och kennelhosta.
  • Blodtest mot leichmania, babesia canis, hjärtmask och erlichia.
  • Frontline-droppar eller dylikt för skydd mot parasiter.
  • Id-märkning med mikrochip.
  • EU-pass.
  • Transport till Sverige.
  • Försäkring under resan, samt under eventuell jourhemstid i Sverige.
  • Veterinärvård under eventuell jourhemstid i Sverige.

Kostnader per hund i Spanien (ungefärliga)
Kostnad för att ta över hunden (inklusive vaccinationer, blodtester, kastrering, chipmärkning, EU-pass, avmaskning och medel mot ohyra): 1 700 kr
Traces-intyg: 700 kr
Totalt: Cirka 2 400 kronor per hund.

Förutom ovan nämnda kostnader har de spanska organisationerna kostnader för exempelvis veterinär, mediciner, hundmat och hyra varje månad. I den mån BFF Strays kan försöker vi att ge bidrag till hägnen/organisationerna för dessa utgifter. Detta bland annat eftersom den summa som BFF Strays betalar för hunden enbart täcker en del av den faktiska kostnaden.

Bild på hund

BFF Strays kostnader per resa beräknat på fem resande hundar (ungefärliga)
Kostnad för att ta över hundarna (inklusive vaccinationer, blodtester, kastrering, chipmärkning, EU-pass, avmaskning och medel mot ohyra): 8 500 kr
Traces-intyg: 3 500 kr
Transport Sverige-Spanien tur och retur med bil (bensin, vägtullar, färjor med mera): 17 500 kr
Reseersättning för volontärer till avreseort: 1 000 kr
Logi för volontärer på resan: 1 500 kr
Utrustning (koppel, selar, Adaptil, filtar med mera): 2 000 kr
Totalt: Cirka 34 000 kronor per resa.

Utöver detta betalar BFF Strays försäkringar för hundarna från det att föreningen hämtar dem i Spanien. Den kostnaden är cirka 250 kronor i månaden per hund. En del hundar bor i jourhem och då löper den kostnaden på månatligen. Ofta kan det också tillkomma ytterligare kostnader under en tid i jourhem, exempelvis om hunden behöver veterinärvård. BFF Strays har även andra utgifter för att få verksamheten att fungera, så som reseersättning till volontärer (till exempel vid långväga hembesök) och kostnad för webbplats. Adoptionskostnaden räcker helt enkelt inte till allt. Men alla pengar som BFF Strays får in går direkt till verksamheten med att rädda spanska hundar.

Vill du ge en gåva till BFF Strays? Här hittar du våra uppgifter!

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara