Reko adoptörer

Vit hund

Välkommen till sidan för dig som känner dig redo att ta det bästa beslutet i ditt liv: att adoptera en hund! Vi i BFF Strays finns här för att guida och stötta dig genom hela processen; från att ha förälskat dig i en bild här på hemsidan, till att hunden äntligen ligger i din egen soffa, och genom hela ert liv tillsammans.

Vi i BFF Strays styrelse har alla egna adopterade hundar, och vi är noga med att beskriva både hundarna och resan man gör tillsammans med dem med alla härliga sidor, men också med de problem och utmaningar som kan och kommer att uppstå. Vi har valt att arbeta med jourhem som en första anhalt för hundarna, för att ge dem en chans att landa och sedan kunna lära känna dem bättre. Det ger oss en mycket bättre möjlighet att kunna matcha dem med sina nya egna familjer. Läs mer om våra jourhem och kraven på dessa här.

Nere i Spanien träffar vi hundarna i hägnmiljö under en väldigt kort tid, och det är omöjligt för oss att skapa oss en bild av dem under de förutsättningarna. Därför är jourhemmen vår ”landningsbana” för hundarna, och det är också i jourhemmet (eller på neutral mark, beroende på just den individens förutsättningar) som du kommer få träffa din BFF för första gången, tillsammans med en representant från BFF Strays. Men först kommer du att gå igenom vår adoptionsprocess, som du kan läsa mer om här. Vi hoppas att du har förståelse för att allt jobb med BFF Strays sker på vår fritid, men vi kommer göra vårt absolut bästa för att svara på intresseanmälningar så snart vi bara kan.

Stort nätverk till förfogande
Vi ställer höga krav både på adoptörer och jourhem, och du kommer att få gå igenom ett första telefonsamtal, ett hembesök och intervjuer innan vi tar ett beslut om huruvida du blir godkänd som adoptör. Bakgrunden till detta är enkel: vi vill jobba reko rakt igenom i vår förening. I gengäld kommer BFF Strays styrelse alltid finnas där för dig och din hund – ingen fråga är för stor eller för liten. Vi har många års samlad erfarenhet av omplaceringshundar, och ett stort nätverk av medhjälpare med olika kompetenser, duktiga instruktörer, och hundmänniskor som vi litar på inom olika områden. Du är aldrig ensam, oavsett om du vill skrika ut din lycka över framsteg som din hund gör, eller behöver hjälp, råd och stöttning i en jobbig situation.

Har du läst så här långt och känner dig redo att ta emot en hund i din familj och ditt hem? Läs punkterna nedan också.

Brun hund

Känner du att du kan svara ja på dessa påståenden? Skicka in din ansökan om att få adoptera din egen BFF här!

Här kan du läsa ännu mer om vilka krav vi ställer på våra adoptörer.

Annonser