Om BFF Strays

Bild på en hundnos och en människohand.

Vi hjälper hemlösa spanska hundar att hitta sina egna hem i Sverige.

BFF Strays är en ideell förening som arbetar för att hjälpa spanska hundar att komma till hem i Sverige, där en reko hundsyn är ett krav för att få adoptera. Och det är också det som skiljer oss från andra föreningar som jobbar med utländska hundar, nämligen att ett reko-tänk genomsyrar allt vi gör. För oss är det självklart att jobba med positiv förstärkning och reko metoder baserat på modern forskning. Det innebär att vi som träffar hundarna är reko, att nätverket av hundinstruktörer som vi kan rekommendera våra adoptörer är reko, att adoptörerna själva är reko, och givetvis att vi är reko mot alla som är engagerade i föreningen.

BFF Strays jobbar i liten skala, för att kunna säkerställa att varje hund kommer till ett reko hem som är förberett för att ta emot en omplaceringshund, och att varje adoptör får all den uppbackning och vägledning som faktiskt kan behövas när man adopterar en hund. Det innebär exempelvis att varje BFF-hund har en egen, erfaren kontaktperson som finns där för såväl människa som hund genom hela hundens liv – om adoptören så önskar. Vårt mål är att varje hund som adopteras via oss kommer till sitt ”forever home”, det vill säga att vi ska ha matchat hund och familj så pass bra att det inte behöver bli några omplaceringar i Sverige.

Vi som har startat BFF Strays och som ingår i föreningens styrelse är en grupp som brinner för omplaceringar och har stor erfarenhet av hundar och djurrätt. Vi har samtliga hittat vårt kall i reko, belöningsbaserad hundträning och flera av oss är utbildade hundinstruktörer. Vi har egna adoptivhundar och många av oss har våra alldeles egna, fantastiska ”spanjorer”.

Spara