Om BFF Strays

Bild på en hundnos och en människohand.

Vi hjälper hemlösa spanska hundar att hitta sina egna hem i Sverige.

BFF Strays är en ideell förening som arbetar för att hjälpa spanska hundar att komma till svenska hem, där reko metoder för hundträning är ett krav för att få adoptera. Och det är också det som skiljer oss från andra föreningar som jobbar med utländska hundar, nämligen att ett reko-tänk genomsyrar allt vi gör. För oss är det självklart att jobba med positiv förstärkning och reko metoder baserat på modern forskning. Det innebär att vi som träffar hundarna är reko, att nätverket av hundinstruktörer som vi kan rekommendera våra adoptörer är reko, att adoptörerna själva är reko, och givetvis att vi är reko mot alla som är engagerade i föreningen.

BFF Strays jobbar i liten skala, för att kunna säkerställa att varje hund kommer till ett reko hem som är förberett för att ta emot en omplaceringshund, och att varje adoptör får all den uppbackning och vägledning som faktiskt kan behövas när man adopterar en hund. Vårt mål är att varje hund som adopteras via oss kommer till sitt ”forever home”, det vill säga att vi ska ha matchat hund och familj så pass bra att det inte behöver bli några omplaceringar i Sverige.

Vi har valt att jobba med långtidsjourhem i Sverige, där hundarna får möjligheten att landa efter sin resa och börja visa sitt rätta jag. Jourhemmen är också beredda på att jobba med eventuella problembeteenden som kan uppkomma. Vi i föreningen har lång erfarenhet av hundadoptioner från utlandet och vet att en hund kan vara på ett sätt i ett hägn i Spanien och sedan vara en helt annan hund när den har kommit till Sverige. Därför vill vi ge alla hundar chansen till en rättvis bedömning sedan de har fått acklimatisera sig i trygga, reko jourhem i Sverige.

Vi som har startat BFF Strays och som ingår i föreningens styrelse är en grupp som brinner för omplaceringar och har stor erfarenhet av hundar och djurrätt. Vi har samtliga hittat vårt kall i reko, belöningsbaserad hundträning. Vi har alla egna adoptivhundar och många av oss har våra alldeles egna, fantastiska ”spanjorer”.

Spara

Annonser