Styrelsen

Det är vi som är BFF Strays styrelse!

Adela Aasa med hunden VirusAdela Aasa har alltid älskat djur och hundar. Hon valde därför att plugga naturbruk med inriktning hund på gymnasiet. På skolan fick hon lära sig att man kan göra mer med hundar än att klappa dem, nämligen träna och utöva massa olika roliga sporter! Där utbildade hon också sig till allmänlydnadsinstruktör. Efter det har Adela gått vidare och utbildat sig bland annat till rallylydnadsinstruktör, vilket hon håller kurser i, och hon har också gått Canis Hundskolas ettåriga klickertränarutbildning. Hon tycker det är väldigt intressant med inlärning hos hund. Tillsammans har hon och Virus även tränat och tävlat framgångsrikt i lydnad, agility och rallylydnad. Adela har alltid drömt om att skaffa en valp, men när hon blev vegan och fick upp ögonen för djurens situation kunde hon inte heller blunda för alla oönskade hundar som far illa. Hennes nya dröm är att kunna hjälpa hundar till nya familjer, en bättre vardag och bidra till en minskning av oönskade hundar. Adela bor i Luleå med hundarna Hjalmar och Virus och sin sambo.

Malin Frandsen med hunden RoyMalin Frandsen bor tillsammans med sin hund Roy i Vänersborg. Hon har alltid varit intresserad av djur i alla former, men fokuset på hund kom inte förrän senare. När den spanska jourhunden Kenzo kom in i bilden 2012 tog det intresset verkligen fart. Efter Kenzo följde en praktik på ett hunddagis, som sex månader senare ledde till en fast anställning och en hunddagisutbildning. Sommaren 2013 kom jourhunden Fellie och Malins empati för utsatta hundar växte sig ännu starkare. 2015 gjorde den svenska omplaceringen Roy entré i Malins liv och samma år lärde de känna styrelsekollegan Annika och hennes Dana, som introducerade dem till BFF Strays. Och som man brukar säga; ”the rest is history”. Malin är extra svag för de så kallade PPP-hundarna och önskar att hon kunde ta med sig alla hem. Malin är utbildad nosework-instruktör och diplomerad hundmassör. En dröm är att få vidareutbilda sig inom rehabilitering och smärta hos hund, då det är ett stort intresse.

Frida Frehner med hunden FjodorFrida Frehner har sedan barnsben varit ett fan av djur i alla dess slag. 
Redan i början av livet vägrade hon med all sin kraft att äta dem, men det dröjde tills hon var 17 år för henne att inse att det krävdes mer än så och hon slutligen blev vegan. Som tioåring stal en ruffig gatuhund hennes hjärta när hon bodde på Guadeloupe. Rådande misär på ön gjorde att hon fick upp ögonen för hundars situation utanför Sverige.
 På grund av mammans allergi kunde hunden Paf inte följa med hem, och djurhjärtat var i tusen bitar under många år. 2017, elva år senare, fick hon för första gången upp ögonen för en organisation här i Sverige som jobbar helt i enlighet med hennes egna värderingar, nämligen BFF Strays. Fridas Fjodor har under sitt snart treåriga liv hjälpt till att vara stöd åt flera hundar som antingen saknat hem eller behövt en extra trygg punkt i vardagen, och hans fina sätt har gett matte ett hopp om att en dag kunna adoptera en egen BFF som behöver just detta. 
Alla dessa hundar och möten har ytterligare befäst hennes övertygelse om att det enda sättet att leva med hund är med respekt, empati, kunskap och omtanke. Frida drömmer om att starta en djurfristad/rehabiliteringscentrum ”i ett varmt land där det behövs”, men väljer att i dagsläget att rikta sitt engagemang åt de organisationer som redan finns och kämpar för djurs rättigheter. Frida och Fjodor bor i Göteborg.

Ida G Boijsen med två hundar

Ida G Boijsen har sedan tonåren haft ett stort djurrättsligt engagemang. Sedan den fantastiska spanska hunden Tinos kom in i hennes liv har detta engagemang spridit sig till ett arbete med spanska hundar. Tinos fick Ida att engagera sig i både styrelsearbete och volontärarbete i en förening som jobbar med spanska hittehundar, och så småningom ledde det till att hon och ett gäng andra hundnördar och djurrättare gick vidare och startade BFF Strays. Ida har utvärderat, eskorterat, varit jourhem till och kelat med oändligt många spanska hundar. Under 2016 gick Idas stora inspiration Tinos bort, och det är han som är den vackra vita vinthundsmixen som pryder bland annat headern på hemsidan. Ida tycker att allt som har med inlärning och beteende hos hundar är väldigt spännande, och hennes hjärta klappar extra mycket för dem som är rädda och försiktiga. Hon bor i dag på en gård utanför Eslöv tillsammans med sina hundar, den svenska omplaceringen Lilly och det irländska yrvädret Jinkx, sin fru Gaby, samt styrelsekollegan Annika och hennes hoppiga spanjorska Dana. Idas stora dröm är att själv kunna öppna en djurfristad – helst i Spanien eftersom hon hatar det svenska vädret.

Annika Hallberg med hunden Dana

Annika Hallberg, djurälskare sedan födseln som har haft en konstant dröm om en egen hund. Drömmen infriades 2005 med pudeln Lacoste och därefter kom chihuahuablandisen Tyson 2007, svensk omplacering. Den första spanska omplaceringen Berit kom in i hennes liv 2005 och bodde med Annikas syster i sju år. Med Berit som älskad familjemedlem väcktes Annikas engagemang för utsatta hundar i framför allt Spanien, även om det dröjde fram till 2014 innan den första jourhunden Yellow landade på hennes soffa. Annika delar i dag sitt liv med spanska Dana. Tillsammans med styrelsekollegan Ida, Idas fru Gaby och deras hundar Jinkx och Lilly, bor de på en gård utanför Eslöv. I familjen finns också spanska hunden Betty som bor hos Annikas syster och svåger. Annika brinner för rädda/reaktiva hundar, och för att jobba med att stärka deras självförtroende. Annika har gått en hunddagisutbildning på Royal Dog Education i Göteborg. Hon har även läst hundens beteendebiologi 1,2 och 3 på Linköpings universitet, samt kursen grundkurs i djurskydd på Linnéuniversitetet. För närvarande läser hon en fortsättningskurs i etologi på Linköpings universitet. Livsdrömmen är att bosätta sig i Spanien och starta ett djurhem där.

Julia Lång med två hundarJulia Lång har sedan tonåren varit intresserad av hundar och skaffade egen hund, Ayla, när hon flyttade hemifrån, eftersom saknaden efter en hund blev för stark. Efter några år när hon flyttade till hus övertalade hon sambon att skaffa ännu en hund, och det var då den svenska omplaceringen Sessan kom in i hennes liv. Julia är utbildad hunddagisföreståndare samt hundinstruktör, vilket hon även arbetar med på hobbynivå. Hon älskar sporten nosework och önskar att alla hundar skulle få utöva den, men främst omplaceringshundar eftersom det är otroligt självförtroendestärkande att jobba med nosen. Julia har i flera år känt att hon velat bidra till att göra världen bättre för djur men aldrig riktigt vetat hur hon skulle gå till väga. Men genom BFF Strays har hon nu fått chansen! Julia bor i Trollhättan med sambo och deras två hundar.

Hanna Rohdell med två hundarHanna Rohdell bor tillsammans med hunden Wille, katten Milo och sin fästman. Genom sin uppväxt har hon alltid haft djur runt sig och i hemmet, och valde sedan i sena tonåren att skaffa sin första hund. Att Hanna utvecklade en passion för att hjälpa spanska gatuhundar var av en slump, när styrelsekollegan Annika frågade om hon hade möjlighet att hjälpa BFF Strays med att agera chaufför på föreningens andra resa. Hon valde att åka och sedan dess har hon åkt fram och tillbaka till Spanien för att hjälpa till på hägn och rädda hundar tillsammans med BFF Strays. Hon erbjöd sig månader senare att hoppa in som akut jourhem när Wille (BFF-hunden Wilma) inte fick stanna hos sin adoptör. Det tog inte lång tid innan familjen kände att Wille var ”the perfect fit” och önskade att ge henne sitt för-alltid-hem. Nu bor de i en tätort strax utanför Göteborg och Hanna drömmer sig bort tills de har möjlighet att flytta närmare stora ängar och skogar.