Styrelsen

Det är vi som är BFF Strays styrelse!

Malin Frandsen med hunden RoyMalin Frandsen bor tillsammans med sin hund Roy i Vänersborg. Hon har alltid varit intresserad av djur i alla former, men fokuset på hund kom inte förrän senare. När den spanska jourhunden Kenzo kom in i bilden 2012 tog det intresset verkligen fart. Efter Kenzo följde en praktik på ett hunddagis, som sex månader senare ledde till en fast anställning och en hunddagisutbildning. Sommaren 2013 kom jourhunden Fellie och Malins empati för utsatta hundar växte sig ännu starkare. 2015 gjorde den svenska omplaceringen Roy entré i Malins liv och därefter lärde de känna folk som introducerade dem till BFF Strays. Och som man brukar säga; ”the rest is history”. Malin är extra svag för de så kallade PPP-hundarna och önskar att hon kunde ta med sig alla hem. Malin är utbildad nosework-instruktör och diplomerad hundmassör. En dröm är att få vidareutbilda sig inom rehabilitering och smärta hos hund, då det är ett stort intresse.

Frida Frehner med hunden FjodorFrida Frehner har alltid ansett att djur är vänner, inte mat. Som tonåring förstod hon äntligen att veganism var vägen att gå för att undvika djurförtryck. Hundintresset har alltid funnits där, men att som liten ha tvingas lämna gatuhunden Paf bakom sig krossade Fridas hjärta. Den smärtan fick henne att aldrig vilja forma ett band med en hund igen. Hundarna som familjen senare skaffade kom dock att sakta men säkert ändra på detta, och när det blev dags för Frida att flytta hemifrån insåg hon att hon faktiskt saknade en fyrbent bästis. Fjodor kom in i Fridas liv 2016, och har lett hundintresset till nya höjder. Med honom har Frida lärt sig i princip allt hon kan om hundar. Frida har sedan hon tvingades lämna Paf drömt om att i framtiden öppna någon slags djurfristad för oönskade djur (allra helst på Pafs hem-ö i Karibien). Att tacka ja till en styrelseplats i ”världens bästa förening” var därför en självklarhet! Frida och Fjodor bor i Göteborg.

Ida G Boijsen med två hundar

Ida G Boijsen har sedan tonåren haft ett stort djurrättsligt engagemang. Sedan den fantastiska spanska hunden Tinos kom in i hennes liv har detta engagemang spridit sig till ett arbete med spanska hundar. Tinos fick Ida att engagera sig i både styrelsearbete och volontärarbete i en förening som jobbar med spanska hittehundar, och så småningom ledde det till att hon och ett gäng andra hundnördar och djurrättare gick vidare och startade BFF Strays. Ida har utvärderat, eskorterat, varit jourhem till och kelat med oändligt många spanska hundar. Under 2016 gick Idas stora inspiration Tinos bort, och det är han som är den vackra vita vinthundsmixen som pryder bland annat headern på hemsidan. Ida tycker att allt som har med inlärning och beteende hos hundar är väldigt spännande, och hennes hjärta klappar extra mycket för dem som är rädda och försiktiga. Hon bor i dag på landet utanför Eslöv tillsammans med sina hundar, den svenska omplaceringen Lilly och det irländska yrvädret Jinkx, och sin fru Gaby. Idas stora dröm är att själv kunna öppna en djurfristad – helst i Spanien eftersom hon hatar det svenska vädret.

Julia Lång med sina hundarJulia Lång har sedan tonåren varit intresserad av hundar och skaffade egen hund, Ayla, när hon flyttade hemifrån, eftersom saknaden efter en hund blev för stark. Efter några år när hon flyttade till hus övertalade hon sambon att skaffa ännu en hund, och det var då den svenska omplaceringen Sessan kom in i hennes liv. Julia är utbildad hunddagisföreståndare samt hundinstruktör, vilket hon även arbetar med på hobbynivå. Hon älskar sporten nosework och önskar att alla hundar skulle få utöva den, men främst omplaceringshundar eftersom det är otroligt självförtroendestärkande att jobba med nosen. Julia har i flera år känt att hon velat bidra till att göra världen bättre för djur men aldrig riktigt vetat hur hon skulle gå till väga. Men genom BFF Strays har hon nu fått chansen! Julia bor i Trollhättan med sambo och deras två hundar.

Hanna Rohdell med två hundarHanna Rohdell bor tillsammans med hunden Wille, katten Milo och sin fästman. Genom sin uppväxt har hon alltid haft djur runt sig och i hemmet, och valde sedan i sena tonåren att skaffa sin första hund. Att Hanna utvecklade en passion för att hjälpa spanska gatuhundar var av en slump, när hon blev tillfrågad om hon hade möjlighet att hjälpa BFF Strays med att agera chaufför på föreningens andra resa. Hon valde att åka och sedan dess har hon åkt fram och tillbaka till Spanien för att hjälpa till på hägn och rädda hundar tillsammans med BFF Strays. Hon erbjöd sig månader senare att hoppa in som akut jourhem när Wille (BFF-hunden Wilma) inte fick stanna hos sin adoptör. Det tog inte lång tid innan familjen kände att Wille var ”the perfect fit” och önskade att ge henne sitt för-alltid-hem. Nu bor de i en tätort strax utanför Göteborg och Hanna drömmer sig bort tills de har möjlighet att flytta närmare stora ängar och skogar.