Styrelsen

Det är vi som är BFF Strays styrelse!

Ida G Boijsen med två hundar

Ida G Boijsen har sedan tonåren haft ett stort djurrättsligt engagemang. Sedan den fantastiska spanska hunden Tinos kom in i hennes liv har detta engagemang spridit sig till ett arbete med spanska hundar. Tinos fick Ida att engagera sig i både styrelsearbete och volontärarbete i en förening som jobbar med spanska hittehundar. Ida har utvärderat, eskorterat, varit jourhem till och kelat med oändligt många spanska hundar. Under våren 2016 gick Idas stora inspiration Tinos bort, och det är han som är den vackra vita vinthundsmixen som pryder bland annat headern på hemsidan. Ida tycker att allt som har med inlärning och beteende hos hundar är väldigt spännande, och hennes hjärta klappar extra mycket för dem som är rädda och försiktiga. Hon bor i dag på en gård utanför Eslöv tillsammans med sina två hundar, den svenska omplaceringen Lilly och det irländska yrvädret Jinkx, sin fru Gaby, samt styrelsekollegan Annika och hennes hoppiga spanjorska Dana.  Idas stora dröm är att själv kunna öppna en djurfristad – helst i Spanien eftersom hon hatar det svenska vädret.

Annika Hallberg med hunden Dana

Annika Hallberg, djurälskare sedan födseln som har haft en konstant dröm om en egen hund. Drömmen infriades 2005 med pudeln Lacoste och därefter kom chihuahuablandisen Tyson 2007, svensk omplacering. Den första spanska omplaceringen Berit kom in i hennes liv 2005 och bodde med Annikas syster i sju år. Med Berit som älskad familjemedlem väcktes Annikas engagemang för utsatta hundar i framför allt Spanien, även om det dröjde fram till 2014 innan den första jourhunden Yellow landade på hennes soffa. Annika delar i dag sitt liv med spanska Dana. Tillsammans med styrelsekollegan Ida, Idas fru Gaby och deras hundar Jinkx och Lilly, bor de på en gård utanför Eslöv. I familjen finns också spanska hunden Betty som bor hos Annikas syster och svåger. Annika brinner för rädda/reaktiva hundar, och för att jobba med att stärka deras självförtroende. Annika har gått en hunddagis-utbildning på Royal Dog Education i Göteborg. Hon har läst hundens beteendebiologi 1,2 och 3 på Linköpings universitet, samt kursen grundkurs i djurskydd på Linnéuniversitetet. För närvarande läser hon en fortsättningskurs i etologi på Linköpings universitet. Livsdrömmen är att bosätta sig i Spanien och starta ett djurhem där.

Nils Lindberg med hunden BettyNils Lindberg bor i Malmö tillsammans med sin fru Camilla och deras hund Betty (enligt Nils Camillas bästa idé). Fram till oktober/november 2014 var Nils en utpräglad kattmänniska. Det förändrades då den spanska hittehunden Betty adopterades. Snabbt gick Nils från att vara fullständig novis i hundfrågor till att kunna ett och annat. Som en logisk följd av att ha en familjemedlem av annan art blev han även mer intresserad av djurrättsliga frågor. Nils har tidigare varit politiskt engagerad och sysslat en del med ekonomi, så han sköter lämpligt nog kassörsskapet i BFF Strays.

Martina Nilsson med hunden NiqoMartina Nilsson bor tillsammans med sin man Ola och hunden Niqo i Linköping. Martina har alltid älskat djur och när hennes syster Emili adopterade sin hund Faustino 2009 blev Martina totalförälskad! Trots det dröjde det tills 2012 innan hon lyckats övertala sin Ola om att adoptera en egen hund – och det var då Niqo kom in i deras liv. Martina har bland annat läst kursen hundens beteendebiologi på Linköpings universitet. En dröm vore att få driva en djurfristad på äldre dagar, och om hon hade haft möjlighet hade hon räddat alla djur i hela världen!

Ebba med hunden CleoEbba Rodhe lever tillsammans med hunden Cléo och katten Måns i ett kollektiv i Uppsala tillsammans med två andra människor och hunden Joey. Intresset för hundar startade tidigt, och efter mycket tjat och promenader med grannhundar flyttade till slut mellanpudeln Tilda in när Ebba gick på mellanstadiet. De hängde ihop i 13 år. När Ebba lärde känna Rex, älsklingen från Rumänien, och Pettson från Spanien, fick hon upp ögonen för omplaceringshundar, vilket ledde till att podengon Cléo adopterades 2015. Ebba är utbildad etolog och numera även veterinärstudent eftersom hon tycker det är ganska kul att gå i skolan. Ebba jobbar extra som etolog och djurvårdare på en veterinärklinik, där människor kan få hjälp om de stöter på beteenderelaterade problem med sina fyrbenta familjemedlemmar.

Annonser