Styrelsen

Det är vi som är BFF Strays styrelse!

Frida Frehner med hunden FjodorFrida Frehner har alltid ansett att djur är vänner, inte mat. Som tonåring förstod hon äntligen att veganism var vägen att gå för att undvika djurförtryck. Hundintresset har alltid funnits där, men att som liten ha tvingas lämna gatuhunden Paf bakom sig krossade Fridas hjärta. Den smärtan fick henne att aldrig vilja forma ett band med en hund igen. Hundarna som familjen senare skaffade kom dock att sakta men säkert ändra på detta, och när det blev dags för Frida att flytta hemifrån insåg hon att hon faktiskt saknade en fyrbent bästis. Fjodor kom in i Fridas liv 2016, och har lett hundintresset till nya höjder. Med honom har Frida lärt sig i princip allt hon kan om hundar. Hon har också utbildat sig till hundmassör. Frida har sedan hon tvingades lämna Paf drömt om att i framtiden öppna någon slags djurfristad för oönskade djur (allra helst på Pafs hem-ö i Karibien). Att tacka ja till en styrelseplats i ”världens bästa förening” var därför en självklarhet! Frida och Fjodor bor i Göteborg.

Ida G Boijsen med två hundar

Ida G Boijsen har sedan tonåren haft ett stort djurrättsligt engagemang. Sedan den fantastiska spanska hunden Tinos kom in i hennes liv har detta engagemang spridit sig till ett arbete med spanska hundar. Tinos fick Ida att engagera sig i både styrelsearbete och volontärarbete i en förening som jobbar med spanska hittehundar, och så småningom ledde det till att hon och ett gäng andra hundnördar och djurrättare gick vidare och startade BFF Strays. Ida har utvärderat, eskorterat, varit jourhem till och kelat med oändligt många spanska hundar. Under 2016 gick Idas stora inspiration Tinos bort, och det är han som är den vackra vita vinthundsmixen som pryder bland annat headern på hemsidan. Ida tycker att allt som har med inlärning och beteende hos hundar är väldigt spännande, och hennes hjärta klappar extra mycket för dem som är rädda och försiktiga. Hon bor i dag på landet utanför Eslöv tillsammans med sina hundar, den svenska omplaceringen Lilly och det irländska yrvädret Jinkx, och sin fru Gaby. Idas stora dröm är att själv kunna öppna en djurfristad – helst i Spanien eftersom hon hatar det svenska vädret.

Karolina och MurphyKarolina Ideböhn är uppvuxen med djur, med allt från fåglar till katter, hund och marsvin. Hennes hjärta har dock alltid har klappat extra för hundar. För fyra år sedan adopterade hon en staffe från Irland som heter Murphy. Under tre månader skällde han dygnet runt, vilket drabbade både sömnen och dåvarande studier. Men med tålamod, kärlek och mycket påläsning kring hundars beteende blev Karolina ett för-alltid-hem där han kunde slappna av och våga visa både sina rädslor och sin kärlek. Denna relation öppnade Karolinas hjärta för att hjälpa fler missförstådda hundar att få en andra chans och hon började agera jourhem och engagera sig volontärt för att hjälpa fler. När frågan om en plats i styrelsen kom var det självklart att det var något för henne! Karolina och Murphy bor i Göteborg.

Bild på Anna ihop med sin hundAnna Suikkonen började som tioåring gå kurser med familjens hundar, och sedan dess har hon inte slutat med hunderiet. Hon snarare nördade ner sig ännu mer under tonåren och tervuerenen Aika kom in i hennes liv likt en liten medhjälpare som gjorde allt så mycket roligare. Senare, 2011, tog hon emot sin första jourhund. Efter det har hon varit mer eller mindre engagerad i omplaceringshundar och ideellt arbete, har gått en hundinstruktörsutbildning och adopterade den spanska hunden Sía genom BFF Strays i början av 2018. Nu bor hon ihop med Sía mitt i Skåne och drömmer om att göra skillnad, ett steg i taget.