Reko jourhem

Bild på podenco


I de fall då hundarna inte blir adopterade redan i Spanien, använder BFF Strays sig av jourhem som ett första steg innan hundarna kommer till sina för-alltid-hem. Det kan faktiskt ofta vara en fördel att hunden först får landa i ett jourhem, eftersom vi då lättare kan få en bild av vem hunden är, för att sedan kunna matcha den med rätt människa och hem.

Vad söker vi då hos våra jourhem? Först och främst att de delar BFF Strays värdegrund och vår definition av begreppet ”reko”.

Utöver det söker vi personer med tidigare erfarenhet av omplaceringshundar, och med förståelse för att olika individer har olika långa landningssträckor. Jourhemmet är en viktig del i hundens första tid i Sverige, och ska aktivt verka för en positiv utveckling av hundens välmående. Det kan bli fråga om både kortare och längre tid som hunden bor i jourhemmet. Jourhemmet har en tät kontakt med BFF Strays styrelse, och hjälper oss att få en bild av hunden för att veta i vilken typ av hem den skulle må allra bäst. Givetvis tillhandahåller BFF Strays all stöd och hjälp som jourhemmet kan tänkas behöva.

Jourhunden en del av familjen
I jourhemmet är jourhunden en del av familjen, och jourhemmet står för mat, godis, bajspåsar och övriga förbrukningsvaror. BFF Strays står självklart för hundens förberedelser och resa till Sverige, försäkring under tiden i jourhemmet och eventuella veterinärvårdskostnader.

Två små hundar i en säng

Delar föreningens värdegrund
Har du läst så här långt och känner dig redo att ta emot en hund i din familj och ditt hem fram tills att den hittar sin alldeles egna familj? Läs även punkterna nedan. Begrunda om påståendena stämmer in på dig och din livssituation, och om du kan svara ja på samtliga punkter.

  • Hunden kommer att behandlas som din egen. Du har tid och möjlighet att vara hemma den första tiden med hunden, minst två veckor.
  • Du skriver under på BFF Strays värdegrund gällande hur vi ser på hundar och hundträning, och delar vår definition av begreppet ”reko”.
  • Du kommer att gå långsamt framåt med ensamträning, och om den går bra, lämna hunden ensam max fyra timmar per dag. Du är också beredd på att hunden kanske inte kommer kunna vara ensam alls. (Se våra tips om ensamträning här.)
  • Du har förståelse för att hunden kanske är uppväxt i hägnmiljö och/eller aldrig har bott inomhus, vilket kan resultera i exempelvis skador på saker i ditt hem. (Se våra tips för nyanlända hundar här.)
  • Du har förståelse för att hunden kanske inte är rumsren och behöver tränas för att bli rumsren precis som om den varit en valp. (Läs våra tips gällande detta här.)
  • Du har möjlighet att ha tät kontakt med BFF Strays styrelse gällande hundens utveckling, samt möjlighet att ta emot intresserade adoptörer som vill besöka hunden (givetvis i sällskap av en representant från BFF Strays).

Det är ett stort ansvar att ta emot en jourhund, och vi vill därför vara öppna med de svårigheter som kan dyka upp och vad som förväntas av dig som jourhem. I gengäld vågar vi lova dig en känsla som är svårslagen – att medverka till att en hund får sitt alldeles egna, och kanske första, hem.

Skicka in din ansökan om att bli jourhem här.

Spara