Så går det till

Brun hund

Har du hittat din alldeles egna BFF här på sidan? Underbart! Här kan du läsa om hur adoptionsprocessen går till.

1. Intresseanmälan
Fyll i och skicka in en intresseanmälan på den hund som du är intresserad av. Du hittar intresseanmälan på varje hunds egen sida, alternativt här. Självklart går det också bra att göra en allmän intresseanmälan, där vi hjälper till att hitta den hund som bäst passar ihop med dig.

2. Vi kontaktar dig
När vi har fått in din intresseanmälan kontaktar vi dig så snart vi kan. Vi ber dig dock ha förståelse för att alla inom BFF Strays jobbar helt ideellt och på sin fritid, och ibland kan det därför dröja några dagar innan vi tar kontakt med dig.

3. Hembesök
Vi vill självklart veta allt om hur hunden kommer att ha det hos dig! Därför bokar vi in ett hembesök där du också får möjlighet att ställa ytterligare frågor om den aktuella hunden och om adoptionsprocessen.

4. Du blir godkänd som adoptör
Efter hembesöket återkopplar vi till dig och meddelar om du har blivit godkänd som adoptör. Samtidigt bokar vi även den aktuella hunden för din räkning. Du betalar in bokningsavgiften på 1000 kronor till bankgiro 696-1544 eller swishnummer 123 572 94 39 inom en vecka. Ange ditt namn och hundens namn på betalningen. Bokningsavgiften återbetalas inte om du skulle ångra dig gällande adoptionen.

5. Utvärdering av hunden
Alla hundar som BFF Strays förmedlar utvärderas kontinuerligt av etolog, beteendeutredare eller annan behörig person. Det är denna person som avgör när hunden är redo att lämna jourhemmet. Inga hundar flyttar från sitt jourhem innan den första utvärderingen, som sker efter en månad.

Liten hund6. Flyttdatum bestäms
I samråd med jourhemmet bestäms det när du kan hämta din nya BFF. I samband med detta pratar vi också om hundens första tid hos dig och hur du enklast kan hjälpa hunden att känna sig trygg och hemmastadd.

7. Avtal och betalning
Vi skickar dig ett adoptionsavtal i två (2) exemplar, varav det ena returneras till BFF Strays. Du betalar in resterande belopp av adoptionssumman till bankgiro 696-1544 eller swishnummer 123 572 94 39.

8. Försäkring
Kontakta det försäkringsbolag som du vill använda för att försäkra din hund. Det går också fint att ta över den försäkring som BFF Strays har för hundens räkning.

9. Hämtning av hunden
Äntligen är det dags för dig att hämta din BFF! Jourhemmet hjälper dig att göra denna process så enkel som möjligt.

10. Registrering hos Jordbruksverket
Omedelbart efter att du har hämtat hunden bör du registrera den i Hundregistret hos Jordbruksverket. Detta är obligatoriskt. Här kan du läsa om hur du går till väga.

11. Vi följer upp
Vi kontaktar dig under era första dagar tillsammans för att höra hur det går. Du kan självklart också kontakta oss innan dess med eventuella frågor och funderingar. Vi finns här för att stötta och vägleda, och vi vet att det kan vara en stor omställning för alla inblandade att adoptera en hund.

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Annonser